Bli kjent med Carl August Jensehaugen

Carl August ble tidligere i år tatt ut på landslaget for juniorer. Det har vært en målsetning for han helt siden han startet med triatlon. Den ferske landslagsutøveren debuterte internasjonalt på EM i Kitzbühel i 2021.

Personalia

Navn: Carl August Jensehaugen
Alder: 17
Klubb: Oslo Idrettslag triatlon

Hva er din bakgrunn?

Jeg kommer fra Oslo og representer Oslo Idrettslag triatlon eller Oi triatlon som det ofte blir forkortet. Dette er en relativt ung klubb, og det er spennende å være med i en ny klubb i vekst. Når jeg var yngre drev jeg med mye variert idrett, spesielt langrenn og friidrett.

Når startet du med triatlon?

Jeg ble motivert til å starte med triatlon av å se på de beste utøverne. Jeg startet å trene spesifikt for triatlon når jeg var 12 år, og jeg falt fort for idretten min. Triatlon har blitt mer enn bare en fritidshobby, og det utviklet seg fort til favorittaktiviteten min.

Hva gjør du når du ikke trener?

Da liker jeg å være sosial med venner og slappe av.

Hvilket råd ville du gitt til deg selv for 5 år siden?

Å stole på prosessen og være tro til opplegget. Jeg ville også sagt at det er viktig å se ting i et lengre perspektiv.

Hvilke ambisjoner driver deg for å trene så mye?

Målsetningen min for i år er å bevise at jeg fortjener plassen min og prestere bra både i Norge og internasjonalt. Drømmen er å vinne OL, vinne Ironman Hawaii og vinne verdensserien i triatlon i løpet av karrieren.

Alle gode ting er tre, men hvor er du sterkest?

Jeg har drevet lengst med løping så jeg mener at det er min sterkeste disiplin. Dette er fordi jeg føler jeg mester denne idretten best teknisk av de tre disiplinene og tror jeg tidsmessig er best på løpingen.

Hva liker du best med triatlon?

Det er å mestre 3 idretter samtidig, som også hver for seg er veldig ulike. Svømming spesielt er en veldig teknisk idrett som tar mye trening og lang tid å lære seg. Og det er en veldig god følelse når man mestrer en så utfordrende idrett.

Jeg får mye glede av å trene med kompiser innenfor alle de tre grenene. Fellesskapet i triatlon er også noe av det jeg liker best. Treningscampene i de nordiske landene som vi tidligere deltok på var noe jeg satte veldig stor pris på.

Inspirasjon

Å ha et så sterkt landslag som vi har er noe jeg blir inspirert av og det motiverer meg til å en dag bli et like godt forbilde.

Min beste triatlonopplevelse så langt var å vinne Malmö triatlon 2019, fordi jeg følte meg utrolig sterk hele dagen og endte opp med å rykke på løp som førte til seier. Å bli tatt ut på juniorlandslaget var også en veldig stor opplevelse for meg.

Carl August kan skilte med følgende meritter så langt:

• Seier i supersprint cupen 2018 13-14år
• 1.plass Malmö triatlon 2019 SM supersprint
• 1.plass Åsane triatlon 2020 supersprint
• 09.27 på 800 svømmetest januar 2021
• 15.41 5000m løpetest Mars 2021

Forside

Norges Triatlonforbund

Velkommen til Norges Triatlonforbunds hjemmeside. Her finner du informasjon om klubber og aktiviteter for triatleter i alle aldre og med ulike ambisjoner. Triatlon er for alle!  

LES MER
Velkommen på laget, Carl August!

Carl August Jensehaugen tatt ut på landslaget

Carl August er født i 2004, og han er den første utøveren fra Oslo som er på landslaget ledet av sportssjef Arild Tveiten. I ungdomsgruppa er det nå tre utøvere født i 2004; Henrik Eliassen fra Åsane CK, Sara Magndal fra Nittedal TK i til …

LES MER
  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV