Den smilende triatleten fra Trondheim

Solveig Løvseth fra Trondheim tok kvantesprang oppover på de internasjonale rankinglistene våren 2021. Her forteller hun hvem hun er..

Personalia

Navn: Solveig Natvig Løvseth
Alder: 21 år
Klubb: Trondhjems Svømme & Livredningsklub

Hvorfor startet du med triatlon?

Fram til 2015 var jeg aktiv svømmer, men etter noen år med lite framgang i bassenget bestemte jeg meg for å teste ut triatlon, noe jeg er veldig fornøyd med i dag. Jeg synes det er supergøy å være en del av det norske landslaget. Det er en utrolig morsom og inspirerende gruppe som det er veldig motiverende å trene sammen med. Alle på laget deler den samme treningsgleden og den samme vinnerviljen. Dette har skapt en helt spesiell kultur som jeg er veldig takknemlig for å være en del av.

Hva gjør du når du ikke trener eller konkurrerer?

Når jeg ikke trener er jeg glad i å studere eller bare slappe av med en god serie. Jeg er inne i mitt andre studieår på industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU og synes egentlig studiet er veldig morsomt. Jeg må likevel innrømme at triatlon er enda morsommere og at studiene for tiden derfor har særdeles lav prioritet. Jeg stresser veldig lite med dette, og dersom jeg ender opp med å ikke ta noen eksamener enkelte semestre, er det helt greit. Per nå er studiene et lite hobbyprosjekt med svært lang tidshorisont.

Hvilket råd ville du gitt til deg selv for 5 år siden?

Å fortsette å ha det gøy med treningen og å nyte prosessen var (og fortsatt er) i. Og så ville jeg kanskje rådet meg selv til å ikke undervurdere viktigheten av nok søvn.

Hva er din beste triatlonopplevelse så langt?

Jeg tror faktisk jeg vil trekke fram fjorårets NM sprint, der jeg tok NM-gull. Dette var min første konkurranse etter å ha hatt et år med tilnærmet null trening. Jeg fikk kyssesyke i september 2019 og ble sengeliggende i månedsvis. Tanken på å konkurrere virket helt fjern. I løpet av sommeren 2020 kunne jeg endelig begynne å trappe opp treningen igjen og i hele tatt kunne stille i NM i september var veldig stort for meg. Da hadde det gått nøyaktig ett år siden jeg fikk kyssesyke, og ved å vinne NM følte jeg at jeg satte et endelig punktum for et veldig tøft år.

 

Følg

Du kan følge Solveig på veien til toppen av pallen gjennom hennes Instagram.

Hva er det som motiverer deg for å trene så mye som du gjør?

Jeg har lyst til å bli så god som mulig. Jeg har veldig lyst til å kvalifisere meg til OL og være med å kjempe om topplasseringer der, både på stafett og individuelt.

Jeg synes det aller beste med å konkurrere er den mestringen jeg opplever når jeg føler at jeg har fått ut det jeg er god for i en konkurranse. Og, at jeg merker framgang i løpet av sesongen eller fra én sesong til den neste.

 

Alle gode ting er tre, men hva er du sterkest på?

Jeg tror nok syklingen er min sterkeste gren per dags dato. Men jeg har stor glede av å trene alle tre disiplinene.

Hva liker du aller best med triatlon?

Jeg liker at triatlon er så variert, tøft og uforutsigbart. I konkurranser kan løpsdynamikken variere mye fra gang til gang, så ingen konkurranser er like. Triatlon krever et høyt treningsvolum, noe jeg liker godt.

 

Her er Solveigs merittliste:

Nasjonalt:
1.plass senior-NM olympisk distanse 2016
1.plass senior-NM sprintdistanse 2016
1.plass senior-NM sprintdistanse 2020 + kongepokal
1.plass senior-NM olympisk distanse 2020

Internasjonalt:
6.plass junior europacup Alanya 2015
14.plass senior europacup Olsztyn 2019
7.plass U23-EM miksstafett Valencia 2019
24. plass VM-runde Yokohama, 2021
33. plass verdenscup Lisboa 2021
4. plass OL-kvalifiseringskonkurranse miksstafett, Lisboa 2021
12. plass Arzachena verdenscup
2. plass Dnipro europacup 2021

Solveig i paradis

Solveig i paradis

Solveig Natvig Løvseth er en av de aller ferskeste medlemmene i landslaget, etter at hun oppnådde kravtidene i fjor høst og fikk tommelen opp fra forbundets eliteutvalg. Likevel har hun allerede rukket å matche seg på alle nivåer internas …

LES MER
Solveig Natvig Løvseth ny på landslaget

Solveig Natvig Løvseth ny på landslaget

Solveig Natvig Løvseth (19) fra Trondheim triatlonklubb har klart kravene for landslagsuttak nå i vinter. I kravene er det en åpning for at U23-utøvere kan ta seg inn på landslaget basert på konkurranser og tester. Eliteutvalget vedtok 1 …

LES MER
Endre Espedal og Solveig Natvig Løvseth vant kongepokal i NM på Hove

Kongepokalen 2020

Hove Triatlon, Sørlandets vakreste utfordring, har vært en tradisjon for svært mange siden oppstartsåret 2009. Mange av årene har det vært helt fullt med ivrige triatleter i absolutt alle aldre. Tre deltakere har vært med alle gangene; Bj …

LES MER
Lotte, Stine, Solveig, Kristian, Casper og Gustav sesongåpner i Yokohama 15. mai

Bli bedre kjent med Norges beste utøvere

Tre gutter og tre jenter stiller på startstreken den 15.mai for å konkurrere om VM-medaljer og ikke minst viktige ranking-poeng i årets første triatlonkonkurranse. Det er første gangen vi stiller med hele seks utøverne i denne serien. Nor …

LES MER
  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic