Kvinnen med fjerdeplass i VM-debuten

Stine Dale kommer fra Bergen og er en del av den såkalte «Bergens-banden». Hun har bakgrunn som svømmer, og svømte i elleve år før hun bestemte seg for å prøve triatlon. Hun har alltid likt å trene og forsøke å forbedre seg selv. Her forteller Stine hvem hun er.

Personalia

Navn: Stine Dale
Alder: 22 år
Klubb: Åsane CK
Motto: Sassy & badassy

Hvorfor startet du med triatlon?

Jeg følte gjerne at resultatene i svømmingen ikke svarte til treningen jeg la ned, så etter en stund ønsket jeg å prøve noe nytt og det ble triatlon. Jeg vil si at det er et av de beste valgene jeg noen gang har gjort, og nå i ettertid skulle jeg ønske jeg hadde startet med triatlon tidligere!

Når startet du?

Jeg startet med triatlon i slutten av 2015, og har planer om å holde på en god stund til! I 2018 ble jeg en del av landslaget, noe jeg syns var/er veldig stas og kjekt. Det er en utrolig bra og fokusert gjeng. Er ikke uten grunn at vi blir kalt «verdens beste landslag»!

Hva liker du aller best?

Trening, konkurranser og folkene! Tenk å få se så mye av verden samtidig som man gjør det man liker best og med noen av de man liker best!

Jeg liker å konkurrere, men jeg foretrekker nok de konkurransene hvor syklingen er krevende og kupert.

Bilde fra Arzachena på Sardinia, hvor syklingen definitivt var kupert :)

 

Hva gjør du når du ikke trener eller konkurrerer?

Utenom trening har jeg to jobber. Jeg jobber i sportsbutikk og jeg er støttekontakt. Dette er vel og merke når jeg er hjemme i Norge, og ikke vekkreist. Jeg interesserer meg for klær og sminke, og kan godt slå i hjel en del tid på det. Jeg er også veldig glad å danse.

Hva er det som motiverer deg for å trene så mye som du gjør?

I likhet med mange andre idrettsutøvere vil jeg bli best. Jeg drømmer om å delta i OL og vinne. Jeg elsker det jeg driver med, og jeg føler meg heldig som får lov til å være en del av dette landslaget. Tanken om at jeg kan bli best motiverer meg veldig.

 

Alle gode ting er tre, men hva er du sterkest på?

Når jeg startet med triatlon var svømming min sterkeste disiplin, men nå føler jeg egentlig at jeg er sterkest på sykkel.

 

Hva er din beste triatlon opplevelse så langt?

Det er vanskelig å trekke frem en opplevelse blant så mange, men jeg tror nok VM Mixed Team Relay i Hamburg. Det var utrolig gøy! Jeg var veldig heldig som fikk kjøre med et så sterkt lag, samtidig som resultatet var veldig bra. Dette er et løp jeg aldri vil glemme!


Her er Stines merittliste

Vant kongepokalen i 2019
4. plass i VM-miksstafett Hamburg 2020, og flere ganger norsk mester på samme øvelse
8. plass Dnipro europacup juni 2021
14. plass Barcelona europacup oktober 2020, og flere topp-20 plasseringer i europacup
7. plass U23-EM i miksstafett i 2019

 

Følg

Du kan følge Stines treningshverdag her:
www.instagram.com/stinedale/

Stine Dale fra Åsane CK er ny på landslaget

Stine Dale

Etter et godt løp i Quarteira 27. april i år, hvor hun tok 17.-plassen i E-Cup for elite, fikk Stine Dale endelig gladnyheten; hun er tatt ut på det norske triatlonlandslaget.

LES MER
Lotte, Stine, Solveig, Kristian, Casper og Gustav sesongåpner i Yokohama 15. mai

Bli bedre kjent med Norges beste utøvere

Tre gutter og tre jenter stiller på startstreken den 15.mai for å konkurrere om VM-medaljer og ikke minst viktige ranking-poeng i årets første triatlonkonkurranse. Det er første gangen vi stiller med hele seks utøverne i denne serien. Nor …

LES MER
  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic