Barne- og ungdomsarrangementet Bogstad Røa Triatlon

Triatlon er en artig idrett, også når temperaturen på gradestokken beveger seg mot de blå-tallene og verden rund ser grå og slørete ut. Slik så det ut da Røa IL arrangerte treningstriatlon for barn og unge nå på onsdag. Tøft var været og tøffe var alle de 40 deltakerne som stilte på startstreken til Røa Bogstad Triatlon.

Arrangementet begynte med samling av barna i alderen 6-10 år, som fulgte godt med på instruksjoner fra Espen. Deretter satte de yngste igang med sin konkurranse, med 50 m svøm, 1200 m sykkel og 500 m løp. «Noen ga alt for treningen slik at både arm og knær fikk seg solide skrubbsår på veien mot mål. Maken har vi ikke sett på lenge», forteller Per-Ivar fra arrangørklubben.

11-12 årsklassen er en jente-dominert gruppe. Denne gangen fikk jentene en overraskelse. De skulle måle seg med triatloncup-lederen i Andalucia, Herman, som nå har flyttet tilbake i Oslo. Denne gruppen svømte 125 m, syklet 4,5 km på terrengsykkel og løp 1,2 km.

For gruppen fra 13 år var distansen 350 m svøm, 7,4 km terrengsykling og 2,4 km løp. Stor spenning blir alltid knyttet til den eldste gruppen. Her finner vi som regel en god miks av de som har aldri deltatt i triatlon og godt drevne triatleter.

«I denne gruppen har vi også utøvere fra spennende klubber rund i landet», forteller arrangøren. «På startlisten denne gangen fant vi en utøver fra Mysen, og noen fra Tønsberg. Riktignok viste det seg at utøverne fra Tønsberg er ski-venner fra naboklubben Heming som på grunn av sin sommerlige tilhørighet i Vestfold har meldt seg inn i triatlonklubben der.»

Pilotklubb i Triatlonskolen

Arrangøren lover mer aktivitet framover. «Røa Triatlon er en av pilotklubbene for Triatlonskolen og dette arrangementet er en del av dette. Vi var så heldige at vi fikk en pakke fra Triatlonforbundet med sikkerhetsutstyr for trening, hvor både skilter og vester har allerede blitt tatt i bruk. Vi gleder oss å benytte de oftere i forbindelse med trening.»

Røa Bogstad Triatlon 2019

Datoer for Røa Bogstad Triatlon i 2019 er allerede fastsatt. Hold av 12. juni og 21. august for triatlonmoro!

Dette er en forkortet utgave av arrangørens egen oppsummering fra arrangementet

  • Trimtex
  • Intersport
  • Garmin Norge
  • Smartfish Sport
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • klubben.no
  • Squeezy Sports Nutrition