Barne- og ungdomsarrangementet Bogstad Røa Triatlon

Triatlon er en artig idrett, også når temperaturen på gradestokken beveger seg mot de blå-tallene og verden rund ser grå og slørete ut. Slik så det ut da Røa IL arrangerte treningstriatlon for barn og unge nå på onsdag. Tøft var været og tøffe var alle de 40 deltakerne som stilte på startstreken til Røa Bogstad Triatlon.

Arrangementet begynte med samling av barna i alderen 6-10 år, som fulgte godt med på instruksjoner fra Espen. Deretter satte de yngste igang med sin konkurranse, med 50 m svøm, 1200 m sykkel og 500 m løp. «Noen ga alt for treningen slik at både arm og knær fikk seg solide skrubbsår på veien mot mål. Maken har vi ikke sett på lenge», forteller Per-Ivar fra arrangørklubben.

11-12 årsklassen er en jente-dominert gruppe. Denne gangen fikk jentene en overraskelse. De skulle måle seg med triatloncup-lederen i Andalucia, Herman, som nå har flyttet tilbake i Oslo. Denne gruppen svømte 125 m, syklet 4,5 km på terrengsykkel og løp 1,2 km.

For gruppen fra 13 år var distansen 350 m svøm, 7,4 km terrengsykling og 2,4 km løp. Stor spenning blir alltid knyttet til den eldste gruppen. Her finner vi som regel en god miks av de som har aldri deltatt i triatlon og godt drevne triatleter.

«I denne gruppen har vi også utøvere fra spennende klubber rund i landet», forteller arrangøren. «På startlisten denne gangen fant vi en utøver fra Mysen, og noen fra Tønsberg. Riktignok viste det seg at utøverne fra Tønsberg er ski-venner fra naboklubben Heming som på grunn av sin sommerlige tilhørighet i Vestfold har meldt seg inn i triatlonklubben der.»

Pilotklubb i Triatlonskolen

Arrangøren lover mer aktivitet framover. «Røa Triatlon er en av pilotklubbene for Triatlonskolen og dette arrangementet er en del av dette. Vi var så heldige at vi fikk en pakke fra Triatlonforbundet med sikkerhetsutstyr for trening, hvor både skilter og vester har allerede blitt tatt i bruk. Vi gleder oss å benytte de oftere i forbindelse med trening.»

Røa Bogstad Triatlon 2019

Datoer for Røa Bogstad Triatlon i 2019 er allerede fastsatt. Hold av 12. juni og 21. august for triatlonmoro!

Dette er en forkortet utgave av arrangørens egen oppsummering fra arrangementet

Andre arrangementer for barn og unge

Lillomarka Arena triatlon – nytt og spennende arrangement på terminlisten

Lillomarka Arena triatlon

Lillomarka Arena triatlon blir et kompakt og publikumsvennlig stevne i et idyllisk område uten forstyrrende biltrafikk. Lillomarka Arena er et helt nytt og flott anlegg i Grorud bydel, ikke så langt unna Gjelleråsen i Akershus. Arenaen …

LES MER
Mestringsglede og mange nye vennskap etter treningsleir i Son

Mestringsglede og mange nye vennskap etter treningsleir i Son

For første gang arrangerte Soon Triathlonklubb en åpen treningssamling for unge. De fleste klubbene på Østlandet var representert da drøyt 20 unge triatleter pluss ledere kom sammen på Brevik skole i Son.

LES MER
Sola Barnetriatlon, en festdag for alle barn

Sola Barnetriatlon, en festdag for alle barn

Sola barnetriatlon ble arrangert av Tempo Triathlon Club på Sola for 4. gang lørdag 22.september. Til tross for at stormen «Knud» passerte fredag, stilte ca 140 tøffe barn til start. En del påmeldte, dvs. foreldrene, tok nok en beslutning …

LES MER
Idrettsglede og mestring i regn og vind på Bryne barnetriatlon

Idrettsglede og mestring i regn og vind på Bryne barnetriatlon

Bryne barnetriatlon ble arrangert på Bryne søndag 16.september. Det ble en våt og kjekk opplevelse for de 140 fremmøtte barna mellom 2 og 12 år som trosset kraftig regn og vind.

LES MER
Halsnes 2018

Halsnes 2018

Rundt 100 utøvere, store og små, har deltatt på Halsnes Triatlon denne helgen. Dette var konkurransens innvielsesår, og hvilket flott arrangement det ble! Halsnes gir et vakkert bakteppe for et triatlonarrangement, og kiosken i det gamle …

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Nordic Choice Hotels
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen