Erik Nygaard Madsen og Cedrik Bakke Christophersen er klare for Youth Olympic Games kvalifisering i morgen

Erik Nygaard Madsen (f. 2002) og Cedrik Bakke Christophersen (f. 2001) er på plass i Banyoles ved Girona i Spania for å delta i den europeiske kvalifiseringsrunden for Youth Olympic Games i morgen. Youth Olympic Games er hvert 4. år og vil i år finne sted i Buenos Aires. Ungdom født i 2001 og 2002 kan delta. I den europeiske kvalifiseringen stiller 71 til start med mål om å få delta i Buenos Aires.

Dagen i dag har gått med til å bli kjent med løypa. Nå ser Erik og Cedrik fram til morgendagen. Erik forteller at han føler seg bra og at formen har vært stigende gjennom hele sesongen.

«Jeg er klar for å kjøre et bra løp og jeg har gledet meg til denne konkurransen gjennom hele vinteren,»

forteller Erik. Han trente målbevisst gjennom vinteren for å klare de norske kravene til uttak. Testing ble gjennomført på påskesamlingen for ungdom i Skien.

Cedrik har slitt med kneet de siste månedene. Det, forteller han, har satt ham tilbake en del på løp. Derfor er han spent på morgendagens konkurranse. Begge tror at konkurransen blir tøff. Erik sier:

«Forventningene til konkurransen er at det kommer til å bli hardt, men det er sånn det skal være i løp.»

Cedrik tilføyer:

«Jeg tror svømmingen blir hard og at jeg vil komme opp et stykke bak teten. Er i grei sykkelform så blir å jobbe hardt på sykkel også på løp er det bare å løpe det man har.»

Også Erik mener at syklingen er hans sterkeste kort. Samtidig er de usikre på hvordan konkurransen vil utarte seg. Ingen av guttene kjenner til så mange andre utøvere.

«Det er nok uansett veldig sannsynlig at det ikke vil bli kjørt likt som hjemme i Norge.»

Vi ønsker dem masse lykke til i morgen!

Det er også et kvinnefelt i Youth Olympic Games. Dessverre klarte ingen av jentene kravene på testen i Skien og vi har derfor ingen jenter som stiller til start.

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen