God stemning i Lausanne dagen før World Cup

Kristian Blummenfelt, Casper Stornes, Gustav Iden og Jørgen Gundersen er i Lausanne for å delta i World Cup i morgen. Forrige gang alle startet i samme konkurranse var i Bermuda WTS. Blir det like bra i morgen?

Det norske landslaget velger å være med i Lausanne for å teste neste års VM-løype. Det er en tøff løype over olympisk distanse (1,5 km svøm, 40 km sykling og 10 km løping). Sykkelløypen er langt tøffere enn i Bermuda. Det er to bratte bakker på hver runde, hvorav den ene har en stigningsprosent på over 10, og det skal sykles 7 runder. Løpeløypa er flat, så når de har kommet så langt i konkurransen, handler det mest om hvem som fortsatt har futt i beina.

En vennegjeng i god form
Sportssjef Arild Tveiten rapporterer om en gjeng som er klare til å vise fram sterke løp. Alle har hatt en grei reise til Lausanne og bra oppladning til konkurransen. Og alle er i godt humør.

«Vi tror dette kan være Jørgens gjennombrudd. Har aldri sett sterkere ut på trening før konkurranse.»

Det forteller Kristian, før han legger til at Jørgen perset på en sykkel-løp overgangsøkt tidligere i uken.

«Og jeg var den eneste som hoppet fra 10-metern», flirer Jørgen, før han vedgår at han føler seg «like fresch som før EM» og klar for konkurransen. Guttene hadde tid til å kose seg i Lausanne i dag, og Jørgen benyttet anledningen til å hoppe utendørs.

At de andre droppet hoppingen, har ingenting med formen å gjøre.

«Dette er en bra løype, formen er bra og jeg gleder meg til i morgen», forteller Kristian, med et energinivå som minner om andre ganger han har gjort meget sterke konkurranser. Kristian er også veldig glad for å ha de tre vennene på plass. «Det er litt lettere å konkurrere, de har samme interesser som deg. Du trenger flere som kjører hardt for å kunne skape noe på syklingen», forklarer han.

«Her er kjørestyrke på sykkelen det viktigste», tilføyer Arild, som betyr at gutta fra Norge har en fordel.

«Dette er den tøffeste sykkelløypa vi sykler gjennom sesongen», istemmer Casper Stornes. Han er klar for å skape spenning på sykkelen, hvis mulighetene byr seg. «Det er flere som klarer å kjøre hardt oppover, men du skal også kjøre hardt nedover og på flata, og her er vi sterkere», forteller han.

Casper har følt seg litt tung i det siste, «men kroppen har kommet seg nå. Jeg er i god løpsform og jeg har løpt godt i høyden i sommer». Han har lyst på en plass på podiet i morgen, en plass han kanskje først og fremst kjemper med de andre nordmennene pluss Johnny Brownlee om – selv om dette er det sterkeste World Cup feltet sportssjefen har sett på en stund.

Utmanøvrere Gustav?
Det norske laget har ikke noen lagtaktikk. «Det må i så fall være at de andre tre har en lagtaktikk mot meg, siden jeg er i så god form nå» ler Gustav. «Jeg er i veldig god løpeform, så jeg kan godt vente til løp», forklarer Gustav, om hvordan han skal utmanøvrere de andre i morgen. Han forteller også at de er veldig klare for bratte bakker. «Vi har bodd i fjellet i mange uker. Så dette blir bra. Det som kan være en utfordring for noen i feltet i morgen er nedover en farlig bratt bakke.»

Det er lett å høre at stemningen er høy i det norske gjengen. De flirer og tøyser med hverandre. De forteller om en flott by og nydelig 23 graders blått vann. At de gleder seg og er klare for konkurranse kommer tydelig fram. Det er kanskje ikke urimelig å holde dem som de største favorittene i morgen?

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen