I morgen begynner EM for triatletene – NM-vinnerne stiller

EM i triatlon er torsdag, fredag og lørdag denne uken. Elite normal for kvinner er i morgen fra kl 14.30 norsk tid. Herreløpet er fra kl 17 på fredag. Våre ferske NM-vinnere på distansen, Lotte Miller og Jørgen Gundersen deltar. På lørdag stiller Norge lag for første gang i miksstafett internasjonalt på seniornivå. Stafetten begynner kl 18.35. Du kan se alle konkurransene på NRK.

Lotte Miller deltar i kvinnenes løp. Hun har kanskje aldri vært i bedre form enn nå, og en topp-fem plassering er innen rekkevidde. Da må alt klaffe. Lotte må være ute av vannet med de riktige personene.

«Drømmesituasjonen er å komme med i en gruppe med gode syklister, hvor alle bidrar og kjører i godt tempo».

Det forteller Lotte dagen før løpet.

I herrenes løp torsdag får Jørgen Gundersen med seg landslagskollega Endre Espedal. Både Jørgen og Endre, som ble nummer to på NM, er også i knallgod form for øyeblikket, og vi har håp om topp-10 plasseringer for begge. Jørgen er som kjent en sterk svømmer, og målet er å ligge langt framme blant de beste svømmerne på vei opp til skiftesonen før sykling (T1).

«Drømmescenariet er at det er et brudd på 10 stykker ut av T1, Alistair Brownlee sprenger gruppen og så håper jeg at jeg er en av de som henger med etter det.»

For Endre handler svømmingen om å ikke havne for langt bak, slik at han må jobbe for hardt for å hente igjen bakfra på sykkelen. Han er fornøyd med sykletraseen. Den er kupert med et par tekniske partier.

«Du får ingen gratistur på syklingen, og her gjelder det å sykle smart. Syklingen er mitt sterkeste våpen.»

Alle gleder seg til miksstafetten på lørdag. I miksen gjennomfører to jenter og to gutter hver sin etappe på 300 m svøm, 6,7 k sykling og 1,5 km løp.

Med seg på laget får de Solveig Natvig Løvseth, som ble nummer to bak Lotte på NM-sprinten i Bryne tidligere i sommer. Endre Espedal var på vinnerlaget i NM på øvelsen i fjor, og laget hans ble nummer to i år. Han gleder seg til å gå «all-in» og se hva det holder til. Som de andre synes han distansen på miksøvelsen er spennende.

«Jeg tror denne syreøvelsen passer meg bra»,

forteller Jørgen til slutt. Vi er alle spente på å se hva det holder til!

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen