Julehilsen til Triatlon-Norge

Nok et år går mot slutten og da er det tid for litt oppsummering og refleksjon.

Det har vært et veldig bra år for norsk triatlon. Det kanskje mest synlige er fremgangen til våre landslagsutøvere, som virkelig har markert seg på den internasjonale arenaen med en «dobbel trippel». Som første nasjon på herresiden noensinne tok Norge alle pallplassene under World Triathlon Series på Bermuda i april. Casper Stornes vant foran Kristian Blummenfelt og Gustav Iden. De samme tre utøverne kjørte under den gamle verdensrekorden på halv ironman på IM 70.3 Bahrain forrige helg. Kristian Blummenfelt vant på utrolige 3,29,04 etter å ha løpt avsluttende halvmaraton på 1,06,58. Bestetid i Norge i år for «vanlige» løpere er for øvrig 1,04 og de begynner som kjent uten en svømme- og sykkeløkt i beina.

Vi ligger godt an til å få med tre herrer og en kvinne til Tokyo-OL 2020, som er hovedmålet for landslaget.

Vel så moro er det at det gror under de beste. I år ble Vetle Bergsvik Thorn europamester for junior, som første nordmann til å vinne gull i et internasjonalt mesterskap. Det er også svært gledelig at Lotte Miller nå har fått selskap på landslaget av Solveig Natvig Løvseth, som nylig klarte kravet til europacuplandslaget.

Arild Tveiten og trenerteamet jobber veldig systematisk med utvikling av utøverne og høster mye ros i fagmiljøene.

Triatlon er fortsatt en ganske ny idrett i Norge. Vi har fått mye bedre mediedekning i år enn tidligere, både gjennom sendinger på TV2 Sportskanalen og avisartikler. Vi mener selvsagt at vi bør få enda mer oppmerksomhet og jobber kontinuerlig med det. For å få ut informasjon om triatlon og forbundets aktiviteter har vi akkurat lansert nye hjemmesider på www.triatlonforbundet.no. Vi håper de faller i smak.

Triatlon skal være en folkesport for alle og det er gledelig å se at mange klubber skaper gode opplevelser for barn og unge. Forbundet har i høst lansert Triatlonskolen, som gjør det mye enklere å gi et pedagogisk tilbud til unge utøvere. Interesserte klubber må ta kontakt med Gabrielle eller Sondre på forbundskontoret.

Triatlon har vært en idrett i kraftig vekst de siste årene. I år har vi for første gang opplevd at veksten har stått stille. Dette har blant annet medført at noen konkurranser har blitt avlyst. Vi oppfordrer alle til å støtte opp om de løpene vi har. Terminlisten er full av gode opplevelser og utfordringer. Arrangører av triatlonløp fortjener stor deltakelse, så det er bare å ta med alt av treningskamerater, kollegaer og naboer.

Trening i fellesskap er sunt for både kropp og sjel. Jeg håper alle triatleter bruker julen til å sette seg noen treningsmål for 2019. Noen ønsker å perse på langdistanse, mens andre vil opp av sofaen eller bruke mindre tid på Playstation. Det viktigste er at vi har det moro med idretten.

En riktig god jul ønskes alle i Triatlon-Norge, med en særlig takk til ansatte, tillitsvalgte, trenere og arrangører som gjør en kjempejobb for at vi kan kose oss med triatlonaktiviteter.

 

God jul!

 

Hilsen Arild Mjøs Andersen

President Norges Triatlonforbund

Kun nordmenn på pallen i Bermuda

Vetle Bergsvik Thorn ble europamester i 2018

Vetle Bergsvik Thorn

Solveig Natvig Løvset - ny kvinne på landslaget

Pallen i sprint-NM, Bryne 2018, kvinner: Lotte Miller, Stine Dale, Solveig Natvig Løvseth

Pallen elite kvinner sprint NM 2018 i Bryne, fra venstre: Stine Dale, Lotte Miller, Solveig Natvig Løvseth

Julehilsen fra president Arild Mjøs Andersen

Arild Mjøs Andersen

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen