Mestringsglede og mange nye vennskap etter treningsleir i Son

For første gang arrangerte Soon Triathlonklubb en åpen treningssamling for unge. De fleste klubbene på Østlandet var representert da drøyt 20 unge triatleter pluss ledere kom sammen på Brevik skole i Son.

Leiren hadde et tett og godt organisert program fra fredag til søndag. Det hele startet med en sykkeltur gjennom skogen til pittoreske Ødemørk, etterfulgt av en rekke ulike sykkeløkter, løpeøkter og svømmeøkter. På denne samlingen var terrengsykkel et must, da deltakerne var gjennom myrer, oppover fjellknauser, nedover trapper (!) eller bratte bakker, innom en pump-track og gjennom flere hinderløyper. Det var mange som fikk noen a-ha-opplevelser for hvordan de skulle håndtere sykkelen bedre, og det ble noen flotte mestringsopplevelser og store smil underveis. Den ene økta ble kyndig styrt av Gjertrud Bø, NM-grossist og verdensmester i veteranklasser i terrengsykling, samt pedagog. Hun hadde med seg to ungdommer fra Soon CK som hjalp deltakerne med teknikktreningen. Landslagsutøver Morten Hansen gav råd om vekslingssoneteknikk, og holdt en økt hvor deltakerne øvde på veksling til sykling og veksling til løp.

På søndagen var det en stafett, med svømming, sykling og løping inkludert. Stafetten var godt organisert slik at alle bidro og følte mestring, uavhengig av alder og erfaring. Yngstemann i gruppen sa etterpå:

"De norske landslagsgutta vant i Bermuda. Vi vant vi også. Jeg er stolt."

Både deltakerne og foreldre rapporterte i etterkant at de unge hadde veldig gode opplevelser.

"Fikk en sliten, stolt og fornøyd gutt hjem."

På søndag spurte vi Felix, Kristian, Lukas, Kasper, August og Birk hvordan det var å være på leir.

«Det har vært gøy», fortalte de i kor. «Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker». «Samme her», repeteres rundt bordet.

Og hva var mest gøy?

«Svømming» sa en. «Nei, terrengsyklinga, teknikktreninga med Soon CK. Vi lærte bedre teknikk på sykling.» «Det var også veldig gøy med den intervalltreninga med sykling og løp, og med teknikk-trening innimellom syklinga og løpinga på lørdag. Det var veldig gøy og litt vanskelig. Det var ganske hardt, da. Det var en intens halvtime uten stopp.»

Hvorfor tenker dere det er viktig å være med på leir?

«Det sosiale! Det å møte andre utøvere fra andre klubber, se hvordan de trener, og lære av andre. Og så blir man en del av triatlonmiljøet.»

Hva er annerledes etter at dere har vært med på leir?

«Vi har flere venner, og vi kjenner flere på konkurranser. Da har vi flere å snakke med når vi er på konkurranser, og da er det morsommere å dra på konkurranser og andre leirer.»

Er dere bedre på konkurranser i år enn i fjor? På grunn av at dere er med på leir eller fordi dere har trent jevnlig?

«Ja, regner med det. Vi har jo fått trent mer. Det er vel både pga leirene og at vi har trent jevnlig.»

Skal dere være med på flere leirer i år?

«Ja. Neste er Nordic Tricamp. Der skal vi være med alle sammen. Flere av oss har vært med på Nordisk flere ganger.»

Det var en merkbar god stemning gjennom hele helgen. Vi gratulerer Esben Eyde og de andre i Soon Triathlonklubb som sto for planlegging, organisering og gjennomføring.

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen