Erik Nygaard Madsen og Cedrik Bakke Christophersen med sterke løp i Banyoles

Som forventet ble det kjørt hardt på svømmingen. Erik og Cedrik er sterkest på land, og kom litt bakpå i starten. De jobbet godt på sykling og løp og fikk gode plasseringer til slutt. I tillegg dro de med seg masse gode erfaringer.

«Jeg svømte dårlig og det ble en del slåssing bak så jeg var et stykke bak teten ut på sykkel»

Det fortalte Erik etter løpet. Han ble liggende 10 sekunder etter gruppe 2 ut fra skiftesonen og var innstilt på å kjøre seg raskt opp til den gruppen.

På den første runden holdt Eriks gruppe avstanden til gruppen foran men etter et massevelt i gruppen ble det ble vanskeligere å kjøre hardt for å komme opp. Cedrik endte i en liten gruppe like bak Eriks gruppe ut av skiftesonen.

«Jeg prøvde å kjøre meg opp til hans gruppe, men det var kun jeg som ville kjøre hardt på sykkel, så jeg måtte gjøre mesteparten av jobben selv. Ble liggende i gruppen hele syklingen og ut på løp var jeg ganske sliten etter å ha syklet hardt.»

Erik fortsatte sitt knallharde arbeid.

«Klarte å holde et bra driv gjennom hele løpet helt til ca 500m igjen når jeg kastet opp all drikken jeg hadde fått i meg. Jeg følte meg sterk og jeg vet hva som jeg enkelt kan gjøre bedre til neste konkurranse».

Begge guttene løp seg godt oppover på listene. De endte til slutt som nummer 32 og 34.

Mersmak og masse nyttig erfaring

Cedrik forklarer at det var veldig varmt så løpingen ble tung. Samtidig er han veldig fornøyd.

«Jeg tar med meg masse bra erfaringer etter konkurransen»

«Det ga veldig mersmak»,

supplerer Erik. Neste konkurranse for de unge triatlontalentene er allerede om to uker når de skal kjøre EM i Tartu, Estland.

Hvilke tips kan Erik og Cedrik gi til andre triatleter?

Vi spurte Erik og Cedrik om de kunne dele litt av sine erfaringer til andre som har lyst til å delta i lignende internasjonale konkurranser (dette var en draft-legal konkurranse). Her er deres tips:

«Tips til andre triatleter vil definitivt være å få et godt grunnlag med teknikk og fart. Hvis en henger med på svømmingen fra starten er det mye lettere å kunne sykle lett og løpe inn til gode resultater»

«Det er veldig viktig å svømme bra for å få et godt utgangspunkt videre i konkurransen. Man kan ikke vinne konkurransen med å svømme bra, men man definitivt tape den med å svømme dårlig.»

Følg med på konkurransen i Tartu om to uker

Både landslagsutøvere og agegroupere i ulike aldersklasser vil delta i EM i Tartu. Vi kommer til å følge konkurransene og rapportere på hjemmesider og Facebook.

Alle foto: Mikal Iden

  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen