Halsnes Triatlon 2019

På Halsnes, en halvøy i Mjermen i Aurskog Høland, foregikk det i helgen ulike triatlonkonkurranser fra morgen lørdag til søndag ettermiddag. Av deltakere var det en flott miks i både alder, erfaringsbakgrunn og ambisjonsnivå. Blant de som deltok i sprinten lørdag var landslagsutøverne Cedrik Bakke Christoffersen og Sebastian fra Tønsberg, og ordførerne i Rømskog Thor Håkon Ramberg og i Aurskog Høland, Roger Evjen. Gledelig var det også at flere lokale som ikke har forsøkt seg på triatlon før, ble med gjennom stafett. Ordføreren i Aurskog Høland stilte på laget «Arbeiderpartiet» mens ordføreren i Rømskog stilte på laget «Kristelig Folkeparti». Det var også grunneierlag og familielag, som gjorde sitt til at stafettene ble veldig spennende.

Flott utgangspunkt for triatlon

Mjermen er et populært badevann en drøy time øst for Oslo. Arrangøren hadde fått stengt veien begge dager, noe som flere deltakere trakk fram som veldig positivt. Mål var plassert rett ved kiosk og sitteplasser, som fremkalte sterkere fellesskap. Heiagjenger og utøvere samlet seg ved kiosken, og kunne følge med på alle som kom i mål. I tillegg var løypa lagt slik at man herfra kunne se utøverne komme opp av vannet, i skiftesonen og mot slutten av løp. Racebrief ble gitt fra låvebrua og registrering var i den rødmalte gamle låven.


Fra skiftesonen på gresset løp utøverne ut på en grusvei hvor de kunne starte syklingen, før de startet én (sprint og supersprint) eller to (olympisk) kuperte runder på fylkesveien. Etter en tur tilbake i skiftesonen, løp deltakerne motsatt vei på fylkesveien før de snudde og løp tilbake på halvøya og til mål. Løpetraseen var mer kupert enn mange hadde forventet, og kanskje ble det litt varmt også.

Supersprint

Supersprint og junior sprint på Halsnes utgjør en del av årets norgescup. Dette bidro nok til størrelsen og styrken på startfeltet. Det var 20 påmeldte på supersprinten, og flest av disse stilte i gutter 15-16 år. Her var det som vanlig sterk konkurranse mellom Birk Eyde fra Soon TK, Vegard Horgen fra Skarphedin IL og Ola Rasmussen Vestbø fra Haugesund TK. Førstnevnte vant. Ola ble nummer tre, 30 sek Birk i mål, etter at han ble kommandert tilbake i skiftesonen for å feste sykkelen på riktig sted. Lokale Emil Nilsen og Simen Berg gjennomførte sterke løp, det gjorde også Svein-Ivar Ånesland fra Soon TK og Kristian Wagener fra Høybråten og Stovner IL – idrettslaget med flest deltakere i årets Halsnes Tri.


I den yngre gutteklassen tok også Soon TK seieren, ved Emil Aleksander Evensen.

I samme aldersgruppe ledet Maren Sandqvist Bjorli hele veien, selv om Astrid Horgen fra Skarphedin tok innpå på syklingen.

Maren over og Astrid nedenfor.

Lokalt oppgjør på stafett

Det ble et viktig og spennende oppgjør på sprintstafetten. Bjørkebadet 1 hadde naturlig nok raskest svøm, men det var Team Sinkerud 1 som dro i land seieren. Aurskog-Høland KRF, med Rømskogsordføreren på løpsetappen, tok tredjeplassen.


Også på søndagen, på olympisk, ble det lagt opp til stafett, med lokale lag på startstreken. Mathias og Even Oppegård fikk med seg pappa Martin på sykkel. Martin fikk litt prestasjonsangst av å være på lag med sine svært sterke sønner, men gjorde en hederlig innsats og laget kom på andreplass. Vant gjorde Team URO, etter at Glenn Røisgaard på ankeretappen leverte dagens absolutt beste tid på løpingen.

Premieutdeling

Alle deltakere fikk flotte medaljer på Halsnes. I tillegg fikk topp-3 i alle klasser klyve opp på pallen og motta en ekstra premie.

Sprint senior.

Sprint jr.

Supersprint RJ 13-14 år.

Supersprint UG 15-16 år.

 

 

Arrangøren gledet seg aller mest til barnetriatlon

Da ettermiddagen kom, var det tid for høydepunktet i arrangementet, barne- og minitriatlon for de yngste.

Mange hadde vært med i fjor, men det var også flere nye fjes.

De eldste av barna svømte en runde rundt badebrygga, mens de yngste holdt seg nærmere stranda, før de løp inn i skiftesonen som for denne aldersgruppen var rigget nede ved stranda.

Deltakerne mellom 10 og 12 år syklet grusveien helt opp til fylkesveien, før de kom tilbake med sykkelen og løp opp til mål. De yngste syklet og løp kortere runder men kom til mål på samme sted. Alle vi snakket med sa det var kjempegøy og ville være med neste år også!

Sprint

Feltet som stilte på sprintdistansen var en fantastisk samling av utøvere som var spente på å delta på sin første triatlon og godt erfarne utøvere som vi har sett mange ganger tidligere. Inkludert blant de sistnevnte er en rekke unge talentfulle og ambisiøse utøvere, som landslagsutøverne Cedrik Bakke Christophersen og Sebastian Wernersen fra Tønsberg TK.


Det ble godt strekk i feltet allerede etter 50 meter på svømmingen, og det var Cedrik som kom opp av vannet og ut på sykkelen først, etterfulgt av klubbkamerat Sebastian, med Marius Buestad Lohmann fra Kristiansand TK og Petter Ellingsbø fra Hamar IL hakk i hel. Alle stilte i 17-19 årsklassen.

Petter var den som syklet raskest og kom inn i skitesonen ca 20 sek foran Cedrik, Sebastian og Marius. Cedrik viste seg sterkest av disse på løp, og vant foran Marius og Sebastian. Bakfra kom Oslostudentenes Mathias Oppegaard, med dagens raskeste løp og ble nummer 5 kun syv sekunder bak Petter.

Supersprinterne Birk og Vegard stilte også opp på sprinten, og denne gangen kom Vegard inn foran Birk, på henholdsvis 10. og 12. plass. Truls Wagener i M45 (Høybråten og Stovner), Frode Engelund (Ceres) i M50, Andrè Horgen (Skarphedin) i M45 og Jan-Ole Hesselberg (Drøbak) i M40 var de tøffeste av de eldste, og de eneste over 30 år som blandet seg inn i topp-20 totalt (inkludert jr og senior).


På kvinnesiden ledet Julie Jespersen Hansen fra SK Lyngdal & Omegn fra første armtak, foran Anne Elisabeth Thurmann fra Drøbak Multisport og Anette Brurås fra Åsane CK. Dermed vant Julie jr-klassen, og Anne Elisabeth vant senior.

Olympisk på søndag

Det var et internasjonalt preg på påmeldingslisten med fem nasjoner representert. Igjen var det både erfarne og mange som deltok på sin «jomfrutur» triatlonkonkurranse.

Foruten Mathias Oppegård, som deltok i stafett, var det Erik Marki Bjorli som kom først opp av vannet, etterfulgt av Rasmus Lindhardt Birkelid fra Kolboth IL og Manuele Fusto fra Oslofjord TK.

Erik økte jevnt og trutt gjennom hele konkurransen, med raskeste splittid på samtlige målestasjoner og vant til slutt med over 8 minutter ekskludert stafettlaget URO. Rasmus beholdt andreplassen, og Thomas Andresen fra Fredrikstad TK syklet seg opp til en tredjeplass.

I kvinneklassen var det jevnere mellom Karoline Johansen fra Fredrikstad TK og Eline Granne Andresen fra Oslofjord TK. Karoline ledet med 2,5 minutter etter svømmingen, til Kristian Dahly (Høybråten og Stovner IL). Karoline og Eline syklet begge sterkt. På løpingen nærmet Rubi Størset fra Nittedal TK og Hanna Josie Nordgård fra Trondheim TK seg, men ikke nok til at de kunne true Karoline, som vant, og Eline, som ble nummer to.

Trollveggen Triatlon 2019

Trollveggen Triatlon 2019

Storslagen natur. Storslagne idrettsprestasjoner. Det er oppsummeringen for Trollveggen triatlon. Årets utgave var den 11. i rekken av denne årlige konkurransen, og nok en gang konkurrerte utøverne i nydelig sommervær hele veien til toppe …

LES MER
Kompakt arena og teknisk løype skapte stor begeistring - Lillomarka Arena Triatlon

Lillomarka Arena Triatlon

I pinsehelgen ble Lillomarka Arena Triatlon arrangert for første gang. Arrangøren hadde lovet en fartsfylt dag, med en helt unik løype med masse teknisk sykling i rulleskiløypa på Lillomarka Arena. Høybråten og Stovner IL var arrangør, i …

LES MER
Halsnes 2018

Halsnes 2018

Rundt 100 utøvere, store og små, har deltatt på Halsnes Triatlon denne helgen. Dette var konkurransens innvielsesår, og hvilket flott arrangement det ble! Halsnes gir et vakkert bakteppe for et triatlonarrangement, og kiosken i det gamle …

LES MER
H3 og Halsnes – herlige tilføyelser til triatlon

H3 og Halsnes – herlige tilføyelser til triatlon

To helt nye arrangementer arrangeres på Østlandet på sensommeren. Halsnes Triatlon arrangeres av Aurskog Høland Triatlonklubb første helgen i august og H3 Hamar By Triatlon arrangeres 16. september. H3, med Hamar IL som arrangør, består a …

LES MER
  • Trimtex
  • Intersport
  • Garmin Norge
  • Smartfish Sport
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • klubben.no
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult