Heder og ære

Norges Triatlonforbund gir hederstegn til enkeltpersoner og frivillige organisasjoner som har gjort et fortjenstfullt arbeid på for norsk triatlon nasjonalt, på krets og klubbnivå. Vinnere må ha vist adferd og holdninger i tråd med NTFs verdier fellesskap, mestring og begeistring. Hederstegnskomiteen kårer vinnere av hver utmerkelse. Tradisjonen i norsk triatlon er å dele ut hederstegn i løpet av tingmiddagen annethvert år. Å motta slik utmerkelse er dermed få forunt, og utmerkelsene henger høyt og er veldig fortjent. Gratulerer til alle som mottok hederstegn under tingmiddagen 2019!

Triatlonmedaljen i gull

Forbundets høyeste utmerkelse. Tildeles personer som gjennom en årrekke har gjort særlig fortjenestefullt arbeid for norsk triatlon administrativt og/eller idrettslig. Utmerkelsen består av medalje og diplom.
Vinnere: Torill Pedersen, Hardangervidda Triatlon Klubb og Geir Iden, Åsane Cykle Klubb

Årets ildsjel

Tildeles en eller flere ildsjeler som har utmerket seg på klubbnivå. Uten frivilligheten stopper Norge.

Vinnere: Frode Fossnes, Arendal Triathlon (2018) og Trude Høyert, Soon Triathlonklubb (2019)

Årets utøver

Årets utøver kan tildeles utøvere som har medalje i norske mesterskap og er fra 16 år og oppover.

Vinnere:

Årets kvinnelige utøver: Lotte Emilia Miller, Bryne Triatlonklubb (2018) og Stine Dale, Åsane Cykle Klubb (2019)

Årets mannlige utøver: Vetle Bergsvik Thorn, Åsane Cykle Klubb (2018) og Marius Buestad Lohmann, Kristiansand Triathlon (2019)

Tingperiodens trener

Tingperiodens trener tilfaller klubb-, krets- eller landslagstrener som har gjort særlig fortjenestefullt arbeid som trener gjennom flere sesonger innen en gren omfattet av Norges Triatlonforbund.

Vinnere: Malene Knutsen Breivik, Haugesund Triathlon Klubb og Alexander Skeltved, Bergen Triathlon Club

Tingperiodens funksjonær

Tilfaller sertifisert funksjonær på minimum Regional Funksjonær-nivå som har gjort særlig fortjenestefullt arbeid som funksjonær eller dommer gjennom flere sesonger i norsk eller internasjonal triatlon.

Vinnere: Line Amlund Hagen, Hardangervidda Triatlon Klubb og Kalle Jensen, Hardangervidda Triatlon Klubb

Årets klubb

Tildeles en klubb tilsluttet Norges Triatlonforbund som har gjort en stor innsats for å fremme aktiviteter i tråd med NTF sine verdier på enten klubb-, krets- eller nasjonalt nivå.

Vinnere: Kristiansand Triathlon (2019) og Høybråten og Stovner IL (2019)

Årets arrangement

Tildeles en klubb tilsluttet Norges Triatlonforbund som har holdt arrangement som særlig har fremmet norsk triatlon den siste sesongen, eller gjennom flere sesonger.

Vinnere: Aquarama Barnetriatlon, Kristiansand Triathlon (2018) og NM Lofoten, Lofoten Triatlonklubb (2019)

 

Vi presenterer noen av vinnerne litt næmere

Geir Iden - Mr. Triatlon Bergen, som er opptatt av barn og unge, og idrettsglede for alle. En samarbeidende mann som har stått i bresjen for bl.a. barnetriatlon på Festplassen i Bergen. Han har og har hatt en rekke frivillige verv innen idretten. Alltid engasjert og opptatt av samarbeid og fellesskap.

Trude Høyert - er ryddig og har kontroll, og hun gjør det hun sier. Dessuten trår hun alltid til når det trengs. Legger til rette for at alle skal få mulighet til å være med, og stiller blant annet opp når det er nybegynnerkurs i bassenget.

Marius Buestad Lohmann - trener 1100 timer i året for å nå målene sine. Dedikert utøver som kan vise til NM-tittel for seniorer i 2019 og seier i norgescupen for juniorer. Marius har ved siden av sin satsing vært trener for Tri Ung-prosjektet.

Stine Dale - kommende stjerne som kom inn på landslaget i 2019. Utsatt politiutdannelsen for å ofre alt på å bli best.

Frode Fossnes - den siste som går hjem, den første på plass. Rigging, snekring..alltid med et smil. Hove Tri´s alt mulig mann.

Torill Pedersen - en av svært få kvinnelige Race Directors både i nasjonal og internasjonal triatlon. Hun har vært ansvarlig for organiseringen og gjennomføringen av Norsemankonkurransen de tre siste årene. Hun organiserer mer enn 100 frivillige, dommere og funksjonærer, i en konkurranse med særdeles krevende logistikk, terreng, løype og værforhold.
Aquarama Barnetriathlon - Har fra begynnelsen i 2014 vært et utrolig populært og flott arrangement. I 2015 stod det ca. 250 barn på startstreken og fra 2016 har det var det vært hele 300 barn som kjempet seg gjennom svømming, sykling og løping den siste helgen i sommerferien. Arrangementet blir utelukkende drevet på dugnadsarbeid og er gratis for alle barn i alderen 4-12 år.  
Foto: Kristiansand Triathlon

Hederstegnskomiteen

Komiteen har bestått av Pernille Dørstad (leder), Arild Mjøs Andersen og Henning Andersson.

Hederstegn

Hederstegn 2019

Norges Triatlonforbund setter stor pris på arbeidet som gjøres i klubber, blant medlemmer og ildsjeler. Fra og med 2016 har vi vist dette ved å dele ut hederstegn til de som utmerker seg innen norsk triatlon. En hederstegnskomité er n …

LES MER
  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult
  • Fursetgruppen