Sebastian Wernersen begynte 2019 med beskjed om at han er tatt ut på landslaget

Rett før jul løp 16-åringen fra Tønsberg under kravtiden på 5000 meter i et testløp på Bislett. Svømmekravet tok han på treningssamlingen i Oslo i november. Eliteutvalget i Norges Triatlonforbund besluttet i romjulen at Sebastian tas ut til juniorlandslaget. Dermed får han også blitt med på den første landslagssamlingen i 2019 – en treningssamling på Playitas fra midten av januar.

Enda mer motivert for å bli bedre.

Sebastian, som representerer Tønsberg Triatlonklubb, var selvfølgelig svært glad for beskjeden fra Eliteutvalget. Dette er noe han har jobbet for gjennom hele fjoråret.
- Det er utrolig deilig å bli en del av landslaget. Dette har vært en motivasjon for meg lenge. Nå er jeg enda mer motivert for å bli bedre, forteller Sebastian.
Han mener at grunnene til at han har blitt så god som han er nå, ligger i at han har vært strukturert og har trent mye. Han takker trenerne sine og klubbkollega Cedrik Bakke Christophersen for hjelpen han har fått:
- Uten dem så hadde jeg nok ikke vært så god som jeg er nå.

Arild Tveiten er glad for å få Sebastian med på laget

Sportssjefen i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten, lar seg imponere av Sebastians innstilling og målbevissthet.
- Sebastian er ikke den som gjør mest ut av seg, men har fokus på å trene og utvikle seg. Han er ung men selvstendig, og er en utøver som har tatt store steg det siste året. Jeg liker hvordan Sebastian og andre i miljøet har tatt utfordringen med tidskravene til landslaget. De jobber hardt og målbevisst for å klare tidskravene. Sebastian kom til meg uka etter testene i Oslo i november og spurte om han kunne komme til Oslo og ta en ny løpstest for å klare kravet til landslaget. Slik innstilling liker jeg.

Sebastian er den andre utøveren fra Tønsberg Triatlonklubb tatt ut på landslaget

Cedrik Bakke Christophersen er ett år eldre, og ble tatt ut i fjor. At Sebastian har hatt Cedrik i klubben betyr spesielt mye.
- Veldig kult å være på landslaget sammen med Cedrik. Jeg trener og sammenlikner meg med han hver eneste dag. Han har mye kunnskap om trening og har hjulpet meg mye det siste året.
I tillegg til de to ungguttene fra Tønsberg, består juniorlandslaget av Erik Nygaard Madsen fra Haugesund Triathlon Klubb (HTK).
Vi ønsker alle masse lykke til i sesongen som kommer!

Sebastian vant avslutningssupersprinten i Risør i 2018

Foto: Mikal Iden m.fl.