Stine Dale fra Åsane CK er ny på landslaget

Etter et godt løp i Quarteira 27. april i år, hvor hun tok 17.-plassen i E-Cup for elite, fikk Stine Dale endelig gladnyheten; hun er tatt ut på det norske triatlonlandslaget.

Økt mulighet for fellesskap, og mestring i fellesskap med Solveig

«Dette er en bekreftelse. Å komme med på landslaget er noe jeg har hatt lyst til å få til, det har vært et mål veldig lenge. Så dette er veldig kjekt. Jeg har vært motivert, men nå er jeg bare enda mer motivert. Det at jeg har kommet meg videre – dette er absolutt et steg i riktig retning.»

Det sier Stine selv, som vil kunne se fram til mange reiser framover, i inn og utland. Med landslagsplass kommer muligheten til å delta på flere internasjonale løp. Hennes første mulighet blir i Olsztyn, Polen, allerede 18. mai. Der skal hun delta sammen med Solveig Løvseth, som kom inn i landlagsvarmen like før nyttår. De to blir også å finne på startstreken i EM i Weert, der de vil, sammen med Vetle Bergsvik Thorn og Endre Espedal, utgjøre Norges debutlag i miksstafett for seniorer. «Det er veldig kjekt å kunne representere Norge som del av et lag. Så jeg tror det blir veldig gøy og gleder meg veldig mye. Jeg tror det blir en veldig god opplevelse.» Videre vil Stine representere Norge i verdenscup i Antwerpen og i europacup i Malmø.

Stine er takknemlig for at hun og Solveig har kommet inn på laget omtrent samtidig og vil komme til å reise mye sammen. «Det er godt å ha en annen jente som står i samme sko. Vi kan jobbe oss opp sammen, og presse hverandre sammen».

Opprinnelig svømmer

Med en far og en storesøster som har vært ivrige og sterke svømmere, falt det seg naturlig at Stine begynte med svømming da hun var 8 år. Hun satset i 10 – 11 år, først med Vestkantsvømmerne og deretter i Bergen Svømmeklubb. I tillegg har Stine drevet med turn og dans, som ble lagt på hylla da svømmingen fikk prioritet.

Da hun fortsatt var med i Vestkantsvømmerne, foreslo trener kim Torry Simmenes at svømmerne ble med på triatlon. Hun syntes det var gøy, men siden ingen venner var interessert i triatlon, forsøkte hun seg ikke igjen før seks år senere. Da hadde ikke resultatene i svømming helt svarte til det hun forventet, og hun tok en grundig prat med sin mor. Praten avgjorde at Stine tok sitt neste skritt mot triatlonsatsing.

Stine hadde sett triatletene i svømmehallen. Hun begynte i klubben Asterix, men det var hovedsakelig en sykleklubb. Faren til Gustav Iden, Geir, fortalte om miljøet i Åsane CK, og det ble raskt klubben for Stine. Der fant hun flere tvillingsjeler.

«Gutta jeg trener med har vært viktige rollemodeller for meg. Også søstrene mine er rollemodeller for meg. Min yngre søster er på landslaget i svømming i dag. Også Lotte Miller er selvfølgelig et forbilde.»

NM

De fire som stiller på miksstafett i EM i Weert, håper også å kjempe om medaljene i NM i Son (sprint og miksstafett) og i Lofoten (olympisk distanse). Vetle og Stine ble norgesmestre med Åsane CK i miksstafett-NM i fjor, og er lidenskapelig opptatt av å forsvare topplasseringen.

Treningssamling i Font Romeu

Landslagsplassen betyr også deltakelse på treningsleir i sommer, i Font Romeu. Hele laget, inkludert juniorlaget, reiser til Font Romeu 8. juli og blir der fram til de reiser til ulike konkurranser i begynnelsen av august. For Stines del blir det til Malmø.

«Vi blir ofte trenende veldig aleine på sommeren, så det blir fint å trene sammen med en gruppe der,» forteller hun.

Allerede en del av treningsmiljøet i Bergen

Stine har allerede trent en del sammen med landslaget. I over et år har noen gode, unge utøvere vært med på svømmetreningen ledet av landslagstrener Alexander Skeltved.

«Jeg føler jeg har fått veldig mye ut av det året. Å få trene sammen med guttene - som har fått til det jeg har lyst til å få til har vært veldig bra for meg. De er forbilder og de er utrolig kjekke å være sammen med. Og Alexander er veldig dyktig.»

 

Styrker som utøver

På spørsmål om hva som er hennes styrker som triatlet, trekker Stine fram sin mentale utholdenhet. «Det skal mye til før jeg gir opp. Hvis jeg møter utfordringer, finner jeg nye måter å løse ting på. Jeg føler at jeg er ganske positiv selv om det er tungt.»

Foto

Alle bilder er tatt av landslagstrener Mikal Iden og er fra Quarteira.

Stine Dale-intervju etter Åsanes seier i NM i miksstafett 2019

Nye landslagsutøvere

Sebastian Wernersen begynte 2019 med beskjed om at han er tatt ut på landslaget

Sebastian er nå på juniorlandslaget i triatlon

Rett før jul løp 16-åringen fra Tønsberg under kravtiden på 5000 meter i et testløp på Bislett. Svømmekravet tok han på treningssamlingen i Oslo i november. Eliteutvalget i Norges Triatlonforbund besluttet i romjulen at Sebastian tas ut t …

LES MER
Solveig Natvig Løvseth ny på landslaget

Solveig Natvig Løvseth ny på landslaget

Solveig Natvig Løvseth (19) fra Trondheim triatlonklubb har klart kravene for landslagsuttak nå i vinter. I kravene er det en åpning for at U23-utøvere kan ta seg inn på landslaget basert på konkurranser og tester. Eliteutvalget vedtok 1 …

LES MER

NM og Bryne-tri – en uforglemmelig triatlonhelg

Helgen 2. – 3. juni arrangerte Bryne Triatlonklubb NM i sprint for elite og aldersbestemte klasser (agegroup), NM miksstafett, Bryne-tri standarddistanse og supersprint i fantastisk vær. Det er sjelden triatlonkonkurranser i Norge foregår …

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV