Monsterløpet er ein konkurranse som er vakse fram av lokalt engasjement frå unge samningar.

Formålet med løpet er å fremje idrettsglede, konkurranselyst og ikkje minst å rette fokus mot ei gruppe born som ikkje har same høve til fri aktivitet som det me har.

Det siste mellom anna gjennom at alt overskot frå arrangementet går til organisasjonen Thembalethu Care Organization.

Til sist ønskjer me gjennom Monsterløpet å spreie engasjement i lokalsamfunnet på Tysse, og å promotere denne vakre og historiske delen av bygda vår.

Bakgrunn

Monsterløpet 2019 er femte offisielle arrangement av denne 4-athlon tevlinga. Men konkurransen har i mange år vore arrangert blant lokale hardbarka Samningar som ei uoffisiell tevling på jakt etter Samningamonstrane.

I Monsterløpet vert ein prøvd i symjedugleik, styrke, sykling og springing. Tevlinga vart grunnlagd spontant av dugandes samningar tilbake i 2010. Då hoppa 6 menn uti midtfjords i Samnangerfjorden og la på svøm ca 1,2 km til næraste fastlandsstripe. Vidare var det terrengløp, sykling og motbakkeløp før målgang.

I år er det 10-års jubileum for Monsterløpet om me reknar med dei første uoffisielle tevlingane! Ønskjer du å mimre så sjå avisutklipp frå tidenes fyste Monsterløp nest på denne sida. Seinare er løypa blitt endra og forbetra for kvart år både for å gjere den meir publikumsvennleg, og for å finne dei beste øvingane og lengder på dei ulike etappane.

Traseên for 2019 vil vere heilt ny og endå meir publikumsvennleg. Me er sikre på at me har funne ei optimal løype som vil utfordre styrken, fysikken, uthaldet og mentaliteten til samtlege deltakarar!

Dei ulike klassane:

Monsterløpet originaldistanse, individuell klasse: 4 etappar: 600 meter symjing, start og mål på Tyssekaien. 600 meter kannebæring (20 kg kvar arm for menn, 10 kg kvar arm for kvinner) med innlagde 20 burpees. 26 km sykling, 2 gongar t/r Bjørkheim. 5 km sprint i opp og ned langs Tysseelva. Målgang på Tyssekaien.

Juniorklasse (17-19 år) og bikkjeskinnklasse (>65 år): Etappelengdene for desse klassane er den halve av originaldistanse.: 300 meter symjing. 600 meter kannebæring med 10 kg (menn) eller 5 kg (kvinner) i kvar arm. 10 innlagde burpies undervegs. 13 km sykkel. 3 km løping.

Aspirantklasse (13-16 år): 100 meter symjing. 300 meter kannebæring. 7 km sykkel, t/r Nesodden. 2 km løping.

Lagkonkurranse: Same løype som individuell klasse, men her fordeler ein etappane mellom 2,3 eller 4 deltakarar. Her vil me utfordre våre kjære sambygdingar til å få med naboen, kollegaen eller vener og melde seg på med eit lag til ein uhøgtideleg, morosam og intens konkurranse.

Distanser swim bike run
Tilpasset barn 25m 400m 100m
Sprint 750m 20km 5km
  • Dato
Legg til i kalender

Lignende arrangementer

Lyst til å prøve et lavterskel triatlon i trygge og flotte omgivelser? Meld deg på Tønsbergdysten

Tønsberg Triatlonklubb inviterer til triathlon sprint på byens fineste strand: 750 m svøm i firkantbane på stranda, 20 km sykling til Åsgårdstrand og retur 5 km løp tur-retur Vallø.

Les mer

Sørlandets vakreste utfordring

Svøm i vår idylliske skjærgård.....sykle gjennom gårdstun i vår intime rundløype.....løp på myk skogbunn med utsikt over havet..... Vi kaller det Sørlandets vakreste utfordring. Hove Tri er et triatlonarrangement for alle som er glade i å bevege seg eller som har lyst til å komme i bedre form. Hove Tri gjennomføres i vakre omgivelser på Tromøya i Arendal. Det er ingen krav at du er “proff” eller at du har vært med i noen form for triatlon tidligere. Det viktigste er å ha det gøy sammen med andre, mosjonere og kanskje å slå naboen.

Les mer

EM Multisport Østerrike

Walchsee er vert for årets EM i multisport, inkludert akvatlon, akvabike og halvdistanse triatlon.

Les mer

Lillomarka Arena triatlon blir et kompakt og publikumsvennlig

Lillomarka Arena triatlon blir et kompakt og publikumsvennlig i et idyllisk område uten forstyrrende biltrafikk. Arenaen har en 2,5km asfaltert løype som vi skal bruke til sykkel. Løping på blandet underlag inne i eller rett på utsiden av arenaen. Svømming i Steinbruvannet som er et idyllisk badevann. Publikum vil kunne følge mye av løpet og arenahuset med kafeteria vil være samlingspunktet. Vi ønsker å ha fokus på barn, ungdom og junior i stevnet men også mosjonister, age group og elite får et godt tilbud på sprintdistansen. Triatlon=Ren idrett

Les mer

Triatlon til Folket

Østfold triatlon arrangeres i solbyen Sarpsborg i området rundt Tunevannet. Konkurransen arrangeres i 2020 for 8. gang og vi er stolte av å klare og legge til rette for et arrangement som inkluderer alle.  Vår visjon er å skape en konkurranse som utfordrer nybegynneren og eliteutøveren. En konkurranse hvor du opplever mestring, men som også tvinger deg ut av komfortsonen. For oss som arrangører er det viktig at alle skal føle mestring, alle skal i mål. Vi vil alltid være tilstedet for å heie deg frem de siste meterne, velkommen til Østfold Triathlon !

Les mer

Finnskogen - det sjarmerende triatlon

Finnskogen Triatlon er et koselig triatlon for de fleste nivåer. Er du en erfaren triatlet, eller vurderer å prøve triatlon for første gang, er Finnskogen Triatlon perfekt for deg!

Les mer

EM sprint 2020

Malmø er årets vert for EM i sprint. Mesterskapet vil inkludere elite, agegroupere og para utøvere. Kort reisevei gjør dette til et attraktivt arrangement for Team AgeGroup Norway utøvere. Se https://www.malmo2020.com/ for mer informasjon. Påmelding kommer senere.

Les mer

An unforgettable experience in the footsteps of Vikings

In the unique surroundings of the Lofoten Islands we are giving you the opportunity to truly feel alive. It will be hard. It will be tough. It will be amazing. We promise you an unforgettable experience in the footsteps of Vikings. Week 11 – 22 – 33. Mark your calendar for years to come! DATES FOR 2020: LOFOTEN SKIMO – 13. -14. MARCH LOFOTEN ULTRA-TRAIL® – 28. – 31. MAY LOFOTEN TRIATHLON – 13. – 16. AUGUST

Les mer

Opplev naturen i Numedal

Svømming i friske Norefjorden på 1500m, en kort transportetappe til T1. Stigning 20m. Vi håper på temperaturer rundt 16°. Sykkeletappen går langs fv40 fra Norefjord VGS til Uvdal Skisenter på asfalt utenom de siste 500m på grusvei. Stigning 400m. Løpeetappen starter med 7 flate km på grusvei før man avslutter opp skibakken på gress og stein de siste 3km. Stigning 40mm.

Les mer

Idylliske Åsane med rask løype

Svømming i vann, rask men teknisk sykkeløype - flat rundløype med noen svinger. Løp på grusvei rundt vannet.

Les mer

Triatlon med "feelgood" stemning i hjertet av Son

Soon Triathlonklubb inviterer DEG til tryathlonfest i triatlonbygda Son Påmelding åpner i februar Følg med på vår fb side

Les mer

Trondheim Triatlon 2020

Trondheim triatlon er et årvisst fyrtårn for triatlon nordafjells. Arrangementet passer for alle som trener allsidig, og vil sette seg et spektakulært mål for sommeren. Deltagerne gjennomfører en vakker reise i og rundt Trondheim. Etter å ha blitt skysset ut med båt til Munkholmen, går svømmeetappen inn fra holmen til landgang midt blant tilhengerskaren i Ilsvika. Sykkeletappen fører deltagerne ut til Byneset langs fjæresteinene i Trondheimsfjorden. Løpeetappen går inn i byen langs Nidelva, rundt Kristiansten festning, og til målgang i Ilsvika. Ta gjerne turen rundt på sidene her, kikk på løypa, på beretninger og film fra tidligere år, og finn ut hva dette dreier seg om. Tar du utfordringen?

Les mer

Triatlon i flotte omgivelser ved Telemarkskanalen

Et svært tilskuervennlig løp i flotte omgivelser ved Telemarkskanalen, der alle vekslinger og målgang foregår i Lunde slusepark. Sekretariat og premieutdeling i Lunde sluseamfi. Arr. IL Skade, Lunde Vandrerhjem og Telemark Kanalcamping

Les mer

  • Trimtex
  • Garmin Norge
  • HUUB
  • Nordic Choice Hotels
  • Squeezy Sports Nutrition
  • Larsen Consult