Norgesmesterskapene i triatlon i 2019 blir i Son og i Lofoten

Norgesmesterskapene for 2019 er tildelt. Det blir to NM-helger, en på hver side av sommerferien. Den første NM-helgen blir i Son i Akershus den 29. til 30. juni. Da vil det bli miksstafett, sprinttriatlon, junior-NM og ungdomsmesterskap. Soon Triathlonklubb er arrangør. Lofoten Triatlonklubb vil arrangere NM på normaldistansen i triatlon (olympisk distanse) og langdistansetriatlon. I tillegg vil de arrangere akvatlon (svømming og løping) og duatlon (sykling og løping). Triatlon-NM i Lofoten vil vare fra 14. til 18. august.

Arrangører fornøyde med tildelingen

- Neste års norgesmesterskapsarrangører vil tilby kompakte og utøvervennlige traseer. Feststemning vil det garantert bli, da begge arrangørene har lagt spesielt fokus på stemning, opplevelse og begeistring under mesterskapet. Det sier Frank Pedersen, arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, som gleder seg stort til samarbeidet med disse klubbene.

- Vi gleder oss også veldig over å kunne ha NM i Son med sin skjærgård og kompakte, intime arena og i Lofoten med sin spektakulære natur. Vår erfaring er at det på begge steder befinner seg en lokal befolkning som garantert vil stille opp å lage feststemning langs traseene, tilføyer han.

Ronnie Maas Pedersen fra Lofoten Triatlonklubb var svært begeistret, da han fikk beskjed om tildelingen tidligere i dag.

- Vi gleder oss over å kunne vise fram sporten i spektakulære, vakre omgivelser her i Lofoten. Jeg vil berømme forbundet for at de tør å satse på oss, og for det strategiske valget de har gjort ved å fordele slike arrangementer geografisk. Dette er en bekreftelse på den gode jobben vi har gjort lokalt. Det gir økt oppmerksomhet om triatlonsporten i Nord-Norge, og vi er sikre på at det betyr økt rekruttering i landsdelen.

Triatlonklubben i Lofoten er en ung og driftig klubb som har gått fra 0 til 120 aktive medlemmer i løpet av fire år. Soon Triathlonklubb arrangerer Soon Tryathlon årlig. Dette er et svært populært arrangement blant både nybegynnere og erfarne triatleter, og utøverne må være raske med påmeldingen for å få startplass. Også i Son var triatlonklubben godt fornøyd med tildelingen. Olav Kyrre Fjeld sitter i arrangementskomiteen. Han uttaler:

- Et norgesmesterskap og UM i Son betyr mye for en klubb som vår. Det vil bidra til økt rekrutering og økt oppmerksomhet rundt sporten vår. Vi gleder oss til å ta i mot ungdommen, juniorene, eliteutøverne og agegrouperne slik at vi sammen kan skape en haug av gode opplevelser i fantastiske Son sentrum.

I 2019 deles kongepokalen ut i Son

Kongepokalen 2019

Casper Stornes og Lotte Miller vant kongepokalen i Bryne i fjor. Året før vant også Lotte, og Jørgen Gundersen, som begge vant på normaldistansen i Kristiansand. I 2019 skal den gjeveste prisen deles ut i Son under NM i sprint 29. juni.

LES MER
Hilsen fra NM arrangør Lofoten 2019

Hilsen fra NM arrangør Lofoten 2019

Velkommen til det første NM i triatlon i vakre Nord-Norge. Vi er stolte og glade for å ha fått NM til Lofoten i 2019 og er godt i gang med planleggingen.

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV