Europa-cup for juniorer i triatlon til Haugesund i 2022

Haugesund har i mange år vært synonymt med Ironman 70.3. Denne gangen blir distansen en sprint (750 m svøm, 20 km sykling og 5 km løping). Arrangementet blir ikke bare Europa-cup, men også ett ungdomsarrangement hvor alle norske unge triatleter, uansett nivå og erfaring får muligheten til å konkurrere. - Barn og unge kommer til å bli inspirert på samme måte som så utrolig mange voksne ble inspirert av 8 år med Ironman, forteller en engasjert Jacobsen.

I Norge for første gang

Det er Haugesund Triatlonklubb med Ivar Jacobsen i spissen som står bak arrangementet som nå er blitt bekreftet av World Triathlon. Norge ett av tre land som er utpekt som nye vertskapsland for å arrangere E-cup for juniorer i 2022.

- Idretten vår trenger arrangementer som setter ungdom i fokus og gir de en skikkelig konkurranse-arena. Derfor satser vi på dette arrangementet, forteller Jacobsen før han fortsetter. - Like viktig som å skape en arena for norsk og internasjonal triatlonungdom er det også å utdanne neste generasjon arrangører.

Internasjonal erfaring

Dette blir det andre internasjonale arrangementet som er lagt til Norge neste år. Triatlon og de norske utøverne er i vinden som aldri før. I oktober ble et verdenscuparrangement i Bergen bekreftet.

Norge satser på unge triatleter

Norges Triatlonforbund har en offensiv satsning på unge utøvere gjennom et nytt rekruttlag for landslaget i tillegg til vårt juniorlandslag. Det vil derfor kunne være mange norske utøvere som får muligheten til å konkurrere på hjemmebane.

Haugesund triatlonklubb har siden 2013 satset på å utvikle unge triatleter og er nå blant de ledende klubbene i Norge for barn og unge. Det er Mikal Iden som har hatt ansvaret for disse unge. Han har også et treneransvar for flere av utøverne på landslaget.
- Vi regner med at oppslutningen blir stor med mange lokale triatleter på startstreken og ikke minst regner vi økt rekruttering til sporten, avslutter Ivar Jacobsen.

Foto

Fotograf er tidligere klubbtrener Mikal Iden.

  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic