Hils på Ola som nå er tatt ut på juniorlandslaget i triatlon!

Eliteutvalget har nå tatt ut Ola R. Vestbø på Juniorlandslaget. Han kommer inn som fjerde junior på laget, og har allerede fått prøvd seg sammen med gjengen.

Her er fakta

Arild Tveiten forteller at Ola er en hardtarbeidende og seriøs juniorutøver som har jobbet hardt lenge for å ta steget opp på landslaget. Han bidrar veldig godt inn i landslagsgruppa både sosialt og på treningen med sine kvaliteter. Vi ser fram til å jobbe tettere med Ola de neste årene og gleder oss til fortsettelsen.

Navn: Ola Rasmussen Vestbø
Alder: 18 (blir 19 i mai)
Bosted: Haugesund
Klubb: Haugesund Triatlonklubb

Slik startet det

Jeg begynte med triatlon høsten 2018, så nærmer seg fire år siden. Men jeg begynte å svømme 10 år siden, og har løpt og syklet en god del ved siden av det.

Jeg var svømmer i årene før jeg begynte med triatlon, samtidig var jeg veldig glad i å trene ute. Så med svømming inne, og løpe og sykle ute, så det var veldig naturlig for meg å begynne med triatlon. Jeg var også med på Haugesund tri noen ganger før jeg gikk over til triatlon, og det ga mersmak.

Olas beste triatlonopplevelse så langt

Min beste triatlonopplevelse så langt må nok være nå i Quartera i mars 2022, hvor jeg hadde et bra løp. Det var min andre europacup og internasjonale triatlon konkurranse, og det å kunne være med å styre feltet i front var en kul opplevelse. Men jeg har også mange gode opplevelser fra konkurranser hjemme i Norge.

Ambisjonene

Jeg er veldig fornøyd med å bli tatt ut på landslaget, det har vært en målsetning og noe jeg har jobbet mot helt siden jeg begynte med triatlon. Samtidig er dette bare første steget på veien, og noe som kan hjelpe meg med å nå mine mål innenfor triatlon.

Mine målsetninger på kort sikt er jr-EM i Polen som er i slutten av mai og å kvalifisere meg til jr-VM som skal være i Canada. Men jeg ha ikke bare ambisjon om å delta, jeg har også mål om å gjøre det bra der.

På langsikt så ser jeg på OL og WTCS som mine målsetninger. OL 2028 og 2032 ser jeg på som to store mål.

Olas råd

Jeg vil anbefale triatlon for alle jenter og gutter som liker å være ute, og som liker å være i bevegelse. Det er sosialt, og du kan bli kjekt med folk fra hele landet som liker å drive med det samme.

Første konkurranse som landslagsmedlem

Første konkurranse som landslagsmedlem er europacup løp 13 mai i Carole i Italia. Vi ønsker Ola masse lykke til og vi gleder oss til å følge han videre i sesongen! 

Uttakskriterier 2023

Uttakskriterier

Norges Triatlonforbund har et sterkt landslag som gjør det meget godt internasjonalt. Det har kommet flere unge talenter opp bak de som er aller best, og som også er tatt ut på landslaget. Hva skal til for å komme med? Settet med utvalgsk …

LES MER
Landslaget 2023

Slik ser laget ut for 2023

Sportssjef sammen med landslagstrenerne og Eliteutvalget har tatt ut følgende landslag for 2022:

LES MER
Velkommen på laget, Carl August!

Carl August Jensehaugen tatt ut på landslaget

Carl August er født i 2004, og han er den første utøveren fra Oslo som er på landslaget ledet av sportssjef Arild Tveiten. I ungdomsgruppa er det nå tre utøvere født i 2004; Henrik Eliassen fra Åsane CK, Sara Magndal fra Nittedal TK i til …

LES MER
Hils på Sara Magndal

Hils på Sara Magndal, på landslaget fra 2020

Sara Magndal er født i 2004 og representerer Nittedal Triatlonklubb. Hun har lenge gjort seg bemerket i norsk triatlon, ettersom hun fyker av gårde i raskt tempo på supersprintene rundt om i landet. Vi husker henne også på pallen i NM mik …

LES MER
  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic