NM Vintertriatlon Heistadmoen 2022

Den 22. januar arrangerte Horten og Omegn CK NM og UM i vintertriatlon. Nok en gang hadde arrangørene, med Andreas Rønning og Øivind Bjerkseth i spissen, vartet opp med et kjempeflott arrangement på tross av at koronapandemien gjør planleggingen vanskelig. Denne gangen var det også fantastisk føre på Heistadmoen. Solen skinte innimellom, og føret var raskt.

Ungdomsmesterskapet

Ungdomsklassene startet først; rekrutter 13-14 år og ungdom 15-16 år. Ellinor Fossheim Solberg (OI Triatlon), f. 2007, var uredd og presset farten fra første meter på løpingen. Hun var først inn i skiftesonen og leverte også meget imponerende på sykkel og ski. To gutter syklet forbi, men hun var likevel 3.-mann i mål totalt sett. 

Også Ida Østbye Støvern gjennomførte et sterkt løp, hun tok inn 10 sekunder på sykkelen, og en god del i skiftesonen før ski. Det gjorde at hun kom inn ca 20 sekunder bak Ellinor og vant rekruttklassen. Therese Moe Landen fra Romeriksåsen Sykkelklubb kom inn som nummer 3, halvannet minutt bak Ellionor, og vant sølv i rekrutt. Bronsevinner Maren Berven Agard, Skarphedin, var ikke langt bak.

Blant guttene ledet Peder Wettre Andreassen fra Asker Skiklubb hele veien. Elias Hermansen fra Tønsberg Triatlonklubb var en like klar sølvvinner, mens Eirik Heierstad fra samme klubb tok bronsen.

Trym Velle Herfindal vant rekruttklassen, med Heine Smedaas fra Arendal TK på plassen bak.

NM elite

Verdensmesterne i miksstafett i vintertriatlon 2021, Hans Christian Tungesvik og Elisabeth Sveum fra Royal SK, vant hver sin klasse i NM. Elisabeth avgjorde konkurransen på syklingen etter å ha kommet inn i T1 som nummer to. Elisabeth viste hvordan du sykler svinger på snø, og vi så flere utøvere forsøke å kopiere hennes stil etter hvert. Hun økte forspranget på langrennet og vant med over seks minutter.

Brita Cecilie Mustad fra Langesund CTK tok sølv, og Emma Kristine Skjerstad fra Nittedal TK tok bronse.

I herreklassen var det jevnere. Fjorårets norgesmester Øivind Bjerkseth ledet stort inn i T1. Han tapte noe av forspranget i skiftesonen, men imponerte på syklingen og var fortsatt i ledelsen ut av T2. Tungesvik avgjorde på langrennet, med to minutter bedre tid. Casper Rønning nærmet seg Bjerkseth etter hvert i løpet, men hadde tapt for mye tid på løpingen. Det holdt likevel til en solid tredjeplass. Rønning er fortsatt junior, men valgte å stille i elite-klassen.

Vi gleder oss til å se flere av elite-utøverne, samt Victoria Nitteberg i juniorklassen, på startstreken i VM  i Andorra første helgen i februar.

NM junior

Fjorårets verdensmester Sivert Ekroll, Royal Sport, ble norgesmester i juniorklassen slik som i fjor. Etter å ha ligget i en ledergruppe sammen med Eirik Grande, OI, og Andreas Myrvold Skovlyst, Bergkameratene, på løpingen, dro han fra på sykkel og ble ikke truet på ski, selv om Theodor Stokke Fagervold fra Røa IL leverte meget sterkt på skiene og klatret oppover resultatlisten (til en 5. plass). Martin Farstadvoll fra IF Frøy leverte jevnt sterkt på alle disipliner og kom inn til sølv, minuttet bak Sivert, og drøye minuttet foran bronsemedaljør Andreas Myrvold Skovlyst, som vant innspurten mot Eirik Grande.

I kvinneklassen var det unge Sara Berg Hoven fra Romeriksåsen SK og Johanne Berven Agard fra Berger IL som hhv. tok gull og sølv. Begge er født i 2006, og det blir spennende å følge dem fremover. De to leverte nøyaktig samme tid på syklingen, men Sara var raskere på de andre disiplinene, inkludert skiftesonen og vant med over tre minutter. Victoria Nitteberg fra Royal Sportsklubb tok bronsen, etter å ha ledet inn i T1.

NM agegroup

Jonas Amundsen fra Aurskog Høland FK Triatlon leverte solid, og tok seieren i klasse. Han kom inn 30 sekunder bak bronsevinneren i eliteklassen, så kanskje vi ser han stille i elite neste år. På kvinnesiden kom Julie Flakne Andreassen, Nordstrand, først i mål i agegroup. Totalt var det 18 kvinner som startet i kvinner elite/agegroup og 50 menn. Arendal TK, Tønsberg TK, Royal SK, OI Triatlon var spesielt godt representert.

Erfarne funksjonærer

Som i fjorårets utgave av NM vintertriatlon, var det Olav Kyrre Fjeld som stilte som teknisk delegat, Trude Høyert var hoveddommer og Are Ugland assisterende dommer. Alle er fra Soon TK. Funksjonærene sikret sammen med arrangørstaben et trygt og rettferdig arrangement fylt med mestring, fellesskap og begeistring. Vi takker for det flotte arrangementet.

  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV