Arendal Triatlon klubb tok nok en gang ansvaret for NM på normaldistansen. Det tradisjonelle arrangementet på Hove, Tromøya utenfor Arendal er som kjent «Sørlandets vakreste utfordring». I år startet arrangementet med åpen konkurranse på normal- og sprintdistanse, videre ble det supersprint for ungdom og barneleik. På søndagens NM skulle norsk triatlons gjeveste pris deles ut, Kongepokalen til vinner av eliteklassen. Med bakgrunn i for få deltakere i kvinneklassen, var det bare mulig å dele den ut i herreklassen.

Sjarmerende og populært arrangement

Noe av sjarmen med Hove tri er løpingen ute på Hove, som går gjennom barskogen, hvor man i store deler av løypa også skimter sjøen. Selv om løypa er ganske flat, så er den ikke den raskeste.

Sjarmerende er også klubbfølelsen, som mange klubber viste i løpet av helgen. Her var det klubbhytter godt markert med bannere og god stemning. Det kjekkeste oppløpet var da flere fra Arendal TK tok en ekstra runde på oppløpet sammen med sin klubbkollega.

Og selv om alle heiet på absolutt alle, var det veldig tydelig når NTNUI-medlemmer var på vei mot mål, for da økte volumet betraktelig. Dette er fellesskap, mestring og begeistring i skjønn forening.

Barneleik

Arendal Triatlon klubb har satt i gang trening for barn. Dette har blitt populært. Ikke så rart kanskje, siden barn er glade i å leke i vann, på fot og på sykkel. Det var også mange barn fra klubben som deltok på barnearrangementet på Hove.

Det er et mål i norsk idrett at barn skal få drive med aktivitet der de bor. Derfor setter barneidrettsbestemmelsene avgrensninger for hvor langt barn i ulike aldre kan reise for å delta. Med lite tilbud for barn i triatlon, har triatlon fått unntak fra reglene for to arrangementer: Hove Triatlon og Lunde Triatlon. Arrangementet på Hove var derfor også åpent for tilreisende barn.

NM agegroup

Det var litt tynne startfelt i kvinneklassene, men det ble delta ut medaljer i alle farger fra og med K40 til og med K55. Det var flott å se Johanna Håland fra Bryne TK tilbake, og hun leverte en solid gull-innsats i K45. Imponerende var som alltid også Cornelia Bloch, som tok gull i K55 og som til vanlig er trener i Haugesund-klubben. Eldste kvinneklasse var K60, og der tok evigunge Marianne Sirnes engen fra Follo gullet. Yngste gullvinner var Silje Milenkovic fra Bryne TK i K18-19.

Yngste herreklasse, M20, ble vunnet av Vidar Golldfine, NTNUI, en klasse kun med deltakere fra NTNUI.

Raskest av alle var Erik Marki Bjorli, Bærumssvømmerne, i M50. Sverre Samdal, Oslofjord TK og Sam Syvertsen, Arendal TK tok hver sin medalje i M65, og Hjalmar Schiøtz fra Tønsberg TK, fikk, tradisjonen tro, gull i sin klasse – M70.

 

NM Elite

På kvinnesiden var det store gap mellom utøverne da de kom inn på svøm. Tyra Bardal fra Trondheim TK lå i front, med Ulrikke Gaare-Olstad fra OI og Kristina Starheim, Lofoten TK på andre og tredje. Hanna Judithe Eriksen, NTNUI, lå sist blant eliteutøverne etter svømmingen, men kom inn i skiftesonen T2 på tredje etter suveren sykling, mens Kristina hadde kjørt forbi Tyra. Tyra tok tilbake ledelsen på første runde på løp, mens Hanna fortsatte å spise seg innpå de foran. Halvveis hadde hun løpt forbi Kristina, og ved «forvarsel» før mål lå hun i underkant av 30 sekunder bak Tyra. Tyra hadde likevel kontrollen og tapte ikke mer på det siste strekket. Hanna ble nummer to og Kristina nummer 3.

Petter Ellingsbø, Hamar IL, fikk en solid ledelse på svøm i herreklassen, med nesten et halvminutt ned til Henrik Hodne Eliassen, Åsane CK, Eirik Berling Grande OI Triatlon, og Ola Rasmussen Vestbø, Haugesund TK. Den ledelsen ble nesten spist opp i skiftesonen av Henrik og Eirik. Vegard Horgen, OI, tok også mye innpå og kom ut på sykkel sammen med Ola. Etter et par kilometer kunne de fem ses sammen. Birk Eyde og Pedram Heydari, begge fra OI, ble liggende alene å jage et stykke bak.

 

Det skulle avgjøres på løp, og først ut av T2 var Eirik og Ola. Petter brukte igjen mest tid i skiftesonen og gav seg selv en tøff jobb ut på førsterunden. Han tok seg elegant forbi Vegard, deretter Henrik og Ola og la seg i rygg på Eirik. De to lå sammen en runde, før Eirik smøg seg gradvis i fra. Med det, tok Eirik Kongepokalen. Petter ble nummer to, og Ola tok siste plassen på pallen.

  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV