Henrik Eliassen ble tatt ut til juniorlandslaget etter ungdomssamlingen i november 2019. Han er født i 2004, og medlem i Åsane CK. Vi har spurt Henrik om hvordan han opplever uttaket og hvilke forventninger han har. Saras intervju vil følge om kort tid.

Intervju med Henrik Eliassen

1) Hva synes du om å bli tatt ut på triatlonlandslaget og hvor lenge har det vært et mål fra deg?

Jeg synes det er veldig spennende, og en fantastisk mulighet. Jeg kommer fra svømmebakgrunn, og har deltatt på triatlon når det ikke har vært svømmesesong. Fikk i fjor også muligheten til å være med på testsamlingen i Bergen, og så at landslagskravene var noe jeg reelt kunne få til. Jeg har siste året trent ut ifra det.

2) På hvilken måte vil det endre din treningshverdag i 2020 sammenlignet med 2019?

Treningshverdagen vil være ganske lik. Det er viktig med en rolig overgang, så jeg ikke får skader. Jeg kommer til å fortsette å svømme med Bergensvømmerne, men i tillegg ha mer fokus på sykkel og løping.

3) Hva er dine målsettinger for 2020 - og på lang sikt?

Mine målsetninger for 2020 er å få mer konkurranseerfaring og forbedre mer på sykling. Jeg kommer dermed til å delta på flest mulig konkurranser i Norge, og håper også på muligheten til å delta på noen internasjonale løp. På lang sikt ønsker jeg å bli så god som mulig, og nå potensialet mitt.

4) Hva er det beste med å være på et landslag?

Det beste med å være på et landslag er å få mulighet til å trene med dedikerte triatleter som har høye målsetninger og samme interesserer som meg selv.

5) Hvilken bakgrunn har du?

Jeg har svømt i ca. 5 år, og alltid løpt mye når det ikke har vært sesong. Før det spilte jeg fotball og gikk på langrenn.

Hils på Sara Magndal, på landslaget fra 2020

Sara Magndal er født i 2004 og representerer Nittedal Triatlonklubb. Hun har lenge gjort seg bemerket i norsk triatlon, ettersom hun fyker av gårde i raskt tempo på supersprintene rundt om i landet. Vi husker henne også på pallen i NM mik …

LES MER
Sara Magndal og Henrik Eliassen er tatt ut på det norske triatlonlandslaget

Sara Magndal og Henrik Eliassen er tatt ut på det norske triatlonlandslaget

Norge har en spennende framtid i triatlon. Det gror veldig godt bak de aller beste, og for første gang på lang tid har to 15-åringer blitt tatt ut til det norske landslaget. Gratulerer til Sara Magndal og Henrik Eliassen, og til deres res …

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV