Sara Magndal og Henrik Eliassen er tatt ut på det norske triatlonlandslaget

Norge har en spennende framtid i triatlon. Det gror veldig godt bak de aller beste, og for første gang på lang tid har to 15-åringer blitt tatt ut til det norske landslaget. Gratulerer til Sara Magndal og Henrik Eliassen, og til deres respektive klubber Nittedal Triatlonklubb og Åsane Cykle Klubb!

Forventninger og mål

De to unge utøverne ble formelt tatt ut etter ungdomssamlingen i Bergen i november, selv om Sara hadde klart kravene tidligere. Sportssjef Arild Tveiten er entusiastisk, når han forteller om sine yngste landslagsmedlemmer.

«Vi har god statistikk på svøm og løping på våre beste utøvere fra langt tilbake i tid, og vi ser at både Henrik og Sara er på høyde med og også bedre enn våre beste utøvere i dag var på samme alder.

Derfor har vi tatt de ut. Det er gledelig for oss at før første gang på mange år at så unge utøvere har klart landslagskrav og det er lenge siden vi har noen jenter som har klart kravene til juniorlandslagsplass.»

Vi gleder oss også stort over at Sara er tredje kvinne som har blitt tatt ut til landslaget i løpet av ett år. Hun følger etter Solveig Løvseth som ble tatt ut på samme tid i fjor, og Stine Dale, som ble tatt ut våren 2019.

Riktig progresjon

Sportssjef Arild Tveiten har god erfaring med å utvikle unge talenter og vet hva som skal til for å sikre god utvikling over tid. Han forlanger ikke store endringer for Sara og Henrik i 2020. Dette forteller han:

«På kort sikt handler det om at de skal begynne å systematisere treningen litt mer og de skal begynne veien mot internasjonal topp. Det første året så vil de få prøvd seg litt i utlandet, men mesteparten av fokus blir fortsatt på nasjonale konkurranser.»

Videre forteller Arild at disse utøverne er tatt ut nå fordi de viser gode resultater på tester. Landslagsledelsen ønsker å jobbe systematisk med dem langsiktig og over tid, «på samme måte som vi gjorde med våre beste utøvere i dag, når de var like gamle».

Planen er at landslagstrenerne skal følge Sara og Henrik med stor hjelp av deres klubbmiljøer.

Hils på Henrik Eliassen

Vi har spurt Henrik om hvordan han opplever uttaket og hvilke forventninger han har.

Les intervjuet her

Hils på Sara Magndal, på landslaget fra 2020

Sara Magndal er født i 2004 og representerer Nittedal Triatlonklubb. Hun har lenge gjort seg bemerket i norsk triatlon, ettersom hun fyker av gårde i raskt tempo på supersprintene rundt om i landet. Vi husker henne også på pallen i NM mik …

Les intervju med Sara
  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic
  • Kongsberggruppen