NM Vintertriatlon 2023

NM i vintertriatlon ble gjennomført på Skeikampen skiarena 19. februar med nydelig sol og perfekte snøforhold. Follebu Skiklubb og Gausdal Skilag samarbeidet om arrangementet. De vartet opp med kompakte løyper og masse høydemetre som skulle forseres.

Ungdom og rekrutt

Ungdom 15-16 år og Rekrutt 13-14 år viste de eldre utøverne hvordan idretten vintertriatlon skulle gjennomføres da de startet ballet. Utøverne gjennomførte 2 km løp, 3,1 km sykkel og 3 km ski. Det var tøffe stigninger på alle disiplinene, og ungdommene hadde god fart både opp og ned bakkene hele veien gjennom. Dette var imponerende.

Therese Landeen fra Romeriksåsen SK og Vanessa Flateland fra Arendal Triathlon gjorde solide løp og tok gull og sølv i rekruttklassen.

På guttesiden fikk Haakon Sørstad fra Soon Triatlonklubb en god ledelse på løp.

Brødrene Andreas og Emil Fyhn fra Åsane Cykle Klubb tok ledelsen på sykkelen, og det var yngstebror Emil som lenge lå fremst i feltet.  

Brødrene tok hver sin seier, Haakon fikk sølv i ungdomsklassen.

Heine Smedsaas fra Arendal TK fikk sølv og Elias Molund fikk bronse i rekrutt.

Gutter rekrutt

Jenter rekrutt

Gutter ungdom

Junior

Junior-klassen, opp til 19 år, gjennomførte dobbelt distanse av ungdomsløypa. Her var det representanter for Berger IL ski som styrte løpet.

Isac Luther tok gullet i gutteklassen og Eline Ekroll vant jenteklassen.

Med seg på pallen fikk Eline Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK og Johanne Berven Agard, også fra Berger IL.

Sara Bergsholm Hoven

Isac fikk med seg Edvard Fossum Olstad fra arrangørklubben Follebu, og Julian Paula fra Søre Osen IL.

Edvard Fossum Olstad

Elite

For elite og agegroup ble 2 runder av 2,7 km gjennomført på løp, 4 av 2,5 km på sykkel og 4 av 2,6 km på langrenn.

Ingrid Lorvik (37), Julie Meinicke (40) Ine Skjellum (38)

Det var en tett kamp på kvinnesiden i eliteklassen. Ungjentene Julie Meinicke og Ine Skjellum kom inn til T1 først, med Ingrid Lorvik få sekunder bak. Alle tre har pallplasser fra VM i vintertriatlon fra før; Julie og Ine fra de siste årene, og Ingrid fra 2013 og 2014. Dette var forventet å bli en spennende og tøff konkurranse selv uten fjorårets NM-vinner Elisabeth Sveum på startstreken.

Ingrid Lorvik på vei ut av T2.

Ingrid tok raskt over ledelsen fra Julie Meinicke på sykkelen og inn i T2 ledet hun med 4 minutter. Ut på ski hentet Julie og Ine sekunder på hver runde, men det var ikke nok. Ingrid vant til slutt, Julie kom inn til sølv og Ine til bronse.

I herreklassen var det også tett. Casper Rønning satte press på konkurrentene opp første bakken, men det var flere som ville være med på kjøret. Etter første runde var det Fredrik Schwencke fra Lyn Ski som ledet, og han holdt den ledelsen inn til T1. I skiftesonen gav han den imidlertid fra seg ledelsen til Øivind Bjerkseth, med Hans Christian Tungesvik like bak.

Casper Rønning (50), Fredrik Schwencke (41), Øivind Bjerkseth (48), Hans Christian Tungesvik (39), Jonas Nermoen (53/agegroup) Endre Wigaard (49), Jonas Amundsen (47), Sondre Midtsveen (35) på toppen av første bakke.

Øivind og Casper knivet om å ha de raskeste rundetidene på syklingen, en kamp Casper vant med ca 15. sekunder. Inn i T2 kom Øivind først, foran Hans Christian. Nå var det Øivind som brukte for mye tid i skiftesonen, og Hans Christian tok inn det meste av tiden før de var i gang på skiene. Etter en runde på ski var det Hans Christian som ledet.

Fredrik holdt samme tempo som Hans Christian, og etter halvveis på skiene, var også han forbi Øivind. Jonas Amundsen fra Aurskog Høland knivet med Casper Rønning om 4. plassen, som Jonas vant til slutt.

Alle pallplassene, foruten sølvet til Fredrik fra Lyn, gikk til Royal Sportsklubb.

Agegroup

Det var 23 agegroupere som stilte til start, inkludert utøvere i både herrer og kvinner 65-69 år. Raskest var Jonas Nermoen fra IF Frøy, som ville ha tatt en 6. plass i eliteklassen om han hadde startet der. Han stilte i 35-39 års klassen. På kvinnesiden var det Nora Johansen fra Arendal Triathlon som var raskest. Artig at en representant fra en svømmeklubb, Romerike Svømeklubb, var nest raskest. Ingeborg Solberg tok sølv i samme klasse. Arendal Triathlon hadde flest utøvere til start.

Anne Marie Hausland tok gull i 55-59 årsklassen. Anette Brurås, president i Norges Triatlonforbund delte ut medaljene på norgesmesterskapet.

Venke Johansen var eldste utøver i mål, og vant gull i K65-59

Vi gleder oss også over at vi fikk med oss utøvere i åpen klasse i år.

God gjennomkjøring før VM

Skeikampen er også arena for VM i vintertriatlon og vinterduatlon om en måned. Dette var en nyttig gjennomkjøring av løypene fortalte teknisk delegat fra Norges Triatlonforbund, Olav Kyrre Fjeld. Også Tormod Bjerke fra NM-arrangørklubben Follebu var fornøyd etterpå. Nå gleder han seg til å sørge for like stor idrettsglede når verden kommer til Skikampen i mars.

Arrangementsansvarlig Tormod Bjerke diskuterer løypevalg med teknisk delegat Olav Kyrre Fjeld, Dommer Rune Andersen og observatør Trude Høyert.

Rapport fra VM i vintertriatlon 2020

Casper Rønning rapporterer fra turen til VM i Asiago

Casper Rønning vant juniorverdensmesterskapet i vintertriatlon denne helgen, på tross av at han var yngst i feltet. Casper er 16 år og dominerte juniorkonkurransen fra begynnelsen av. Marte Katrine Myhre var også med i front på begynnelse …

LES MER
Første NM i vintertriatlon på flere år

NM vintertriatlon

Vi har merket oss en enorm interesse for NM i vintertriatlon, som vil foregå på Heistadmoen skistadion om to uker. Her skal de yngre utøverne løpe 2 km, 4 km sykling og 2,6 km langrenn. Juniorene får nesten dobbelt så lang trase, mens eli …

LES MER
Resultater og rapport vintertriatlon NM Heistadmoen 2021

NM vintertriatlon 2021

På tross av strenge koronaprotokoller og begrensinger i support og publikum, var det feststemning på Heistadmoen 21. februar. Triatleter er sulteforede på konkurranser, men endelig fikk vi NM i vintertriatlon. Arrangementet var akkompagne …

LES MER
NM Vintertriathlon 2022

Vintertriatlon 2022

NM Vintertriathlon arrangeres 22. januar på Heistadmoen Skistadion utenfor Kongsberg. Vintertriathlon består av løping, terrengsykkel og langrenn (fristil) på snø. Konkurransen gjennomføres i korte publikumsvennlige løyper som innbyr til …

LES MER
NM Vintertriatlon Heistadmoen 2022

Fantastisk NM på Heistadmoen

Den 22. januar arrangerte Horten og Omegn CK NM og UM i vintertriatlon. Nok en gang hadde arrangørene, med Andreas Rønning og Øivind Bjerkseth i spissen, vartet opp med et kjempeflott arrangement på tross av at koronapandemien gjør planle …

LES MER
VM Vintertriatlon Skeikampen 23 til 26 mars 2023

VM i vintertriatlon 2023

Øvelsene består av langrenn, løping og sykling på snø. Med 13 km konkurranseløyper fordelt på flere traser fra tre til fem kilometer. På Skeikampen gjennomføres øvelsene duatlon (sprint), triatlon (sprint og normal), miksstafett Mestersk …

LES MER
Uttak til VM Vintertriatlon Skeikampen

Uttak til VM i vintertriatlon 2023

Uttak til VM elite, junior, U23 vil bli gjort på eget testløp på Kongsberg ( 21. eller 22. januar) og NM vintertriatlon. NM i vintertriatlon vil foregå i samme løypene som VM. Endelig detaljer om testløp kommer så fort de siste detaljene …

LES MER
Uttak til VM vintertriatlon

Til deg som satser

Som dere alle vet så arrangerer vi i Norge, VM i vintertriatlon på Skeikampen 23.-26. mars. Her ønsker vi å stille med et så sterkt lag som mulig, og i den forbindelse kommer vi til å ha uttak til dette mesterskapet for å ta ut alle aktue …

LES MER
NM Vintertriatlon 2023

Vintertriatlon er tilbake på Skeikampen

NM i vintertriatlon ble gjennomført på Skeikampen skiarena 19. februar med nydelig sol og perfekte snøforhold. Follebu Skiklubb og Gausdal Skilag samarbeidet om arrangementet. De vartet opp med kompakte løyper og masse høydemetre som skul …

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV