Hva skjedde på tinget 2023

Triatlontinget 2023 ble gjennomført på Scandic Fornebu 18.-19. november. Tinget etterfulgte seminarer om barneaktivitet, arrangementer og regionale samarbeid. Trenerseminar ble gjennomført parallelt med tingforhandlingene. Tinghelgen ble åpnet 17. november med instruksjoner om bading i kaldt vann, og, for de som ønsket, et kaldt og frist bad i Oslofjorden.

Tri-tingenes tilstand

Anette Brurås åpnet tinget med å gå gjennom tingenes tilstand. Det har vært en reduksjon i antall aktive og antall arrangementer på terminlisten. Antall klubber har vært stabilt på drøyt 170 siden 2016. Økonomien har kommet på rett kjøl, men det er fortsatt stramt og lite inntekter som kan brukes fritt. Å jobbe for ren og rettferdig idrett, samt mestring, fellesskap og begeistring er langsiktig rettesnor for arbeidet som gjøres i forbundet. Stasjonærvaktkurs og politisk press for å forbedre ordningen med vakthold på sykkelritt på vei må det jobbes videre med i kommende periode.

Assisterende sportssjef Frode Jermstad informerte om utviklingen til landslaget. Rekruttlaget som ble etablert for et par år siden har blitt til «Utviklingslaget» og har fått egen ansattressurs. Det planlegges nå for å inkludere para i samme modell for utøverutvikling.

Arrangementsansvarlig trakk fram følgende høydepunkter: WC Bergen 2022, VM i vintertriatlon 2023, den internasjonale samlingen for parautøvere samt mangfolds og inkluderingsprosjektet i 2023.

Nytt styre

Anette Brurås fortsetter som president og Vibeke Stærkebye Nørstebø fortsetter som styremedlem. I tillegg har vi fått Kalle Jensen som visepresident, Gunn-Marit Lyngroth Søvik, Ole Morten Skogland og Fred Arthur Asdal som nye styremedlemmer og Jørgen Gundersen og May-Lene Iversen som varamedlemmer. Alf Erik Malm, Endre Espedal, Ronnie Maas Pedersen, Trude Høyert og Jan Terje Omdal ble takket av.

Forbundet har også fått et helt nytt lovutvalg, med Brit-Ingvild Børve og Herman Kleivi. Erik Jungeling og Line Amlund Hagen gikk av etter mange års arbeid med lover og konkurranseregelverk. Det var små endringer i disiplinær- og lovutvalg.

Veien mot toppen

På lørdag ettermiddag før oppstart av tinget fortalte Sebastian Wernersen og Eirik Grande om sin reise så langt mot verdenstoppen. Etterpå tok de med seg forsamlingen på løpetur.

Takk til ordstyrer og Sebastian Henriksen

Triatlontinget ble som vanlig kyndig styrt av Kirsti Jaråker. Vi får alltid positive tilbakemeldinger om hvordan tinget ledes, og vi setter veldig stor pris på arbeidet som Kirsti gjør. Vi setter også veldig stor pris på samarbeidet med Idrettsstyrets medlem Sebastian Henriksen, som overvar vårt ting i 2023 også. Sebastian er ansvarlig for Triatlonforbundet i NIF. Han lover å følge opp vakt på vei-utfordringene, i tillegg til at han lover å delta på Hove og Soon Try i 2024.

Strategi og langtidsbudsjett

Vi har vedtatt strategi for norsk triatlon for 2024 - 2028.

Sentralt i denne planen er at bredde og topp er likestilt. Ambisjonen om et attraktivt og variert tilbud for alle og ambisjonen om å være en av verdens ledende triatlonnasjoner er pilarer som til sammen skal bygge norsk triatlon i kommende periode.

Ambisjonsmål bredde:

Alle som liker å svømme, sykle og løpe skal få et variert konkurranse- og aktivitetstilbud, lokalt i klubb, regionalt og nasjonalt.

Ambisjonsmål topp:

Norge skal være en av verdens ledende triatlonnasjoner som fast tar medaljer i internasjonale seniormesterskap

Strategien skal sette en overordnet retning for Norges Triatlonforbund i perioden 2024-2028. Temastrategier (som bærekraftstrategien) og en helhetlig handlingsplan vil støtte oppunder arbeidet med å realisere strategien.

Langtidsbudsjettet skal støtte opp under denne strategien.

Barn og unge i sentrum

Spesielt gjennom workshop om barn og tingsaken om nytt reglement for triatlonaktivitet for barn, var god barneaktivitet vektlagt denne helgen. I tillegg kom målgruppen opp i arbeidet med regionalt samarbeid. I den nye langtidsplanen vektlegges arbeid med barn, unge og para. Rekruttering og løsninger på hindringer for deltakelse var viktige diskusjonspunkter.

I diskusjonen om langtidsplanen var det òg innlegg om tilstrekkelig antall konkurranser for satsende ungdom. Enkelte regioner planlegger samarbeid for å få til god aktivitet for de yngre triatletene.

Lisenskostnader vil øke i 2024. Det er fortsatt ønske om å skjerme barn, unge og studenter for prisøkning.

Presentasjoner fra workshops

Rekruttering av barn og ungdom

Inkludering og mangfold

Hva er god barne- og ungdomsaktivitet

Regionalt samarbeid - innspill

Presentasjon Åsane Indoor Triatlon

Arrangementsworkshop - innspill

 

Endringer i konkurranseregelverk

Det lå to forslag til endringer i regler for konkurransedrakt på bordet. Det ene gjaldt unntak om krav til konkurransedrakt for vintertriatlon og det andre gjaldt mulighet til å bruke heldekkende drakt uten prestasjonsfremmende egenskaper. Begge ble vedtatt.

En seniorklasse tar over for alle klasser mellom 20 og 39 år. Juniorer kan oppnå plassering og premiering i seniorklassen dersom de starter samtidig med seniorene. Fra 40 år fortsetter femårs-inndeling som før. Dette gjelder ikke mosjonsklassen, hvor alle er med i samme klasse.

World Triathlon har innført bokstav-fortegnelse som beskriver hvilken feil deltaker mottar straff for. Triatlontinget vedtok å innføre samme regel i Norge. Dette vil gjøre det enklere for utøvere og funksjonærer både under og etter konkurranse.

Lovendringer

Styret la fram forslag om at forbundsstyremedlemmer skal velges for fire år, med overlappende valgperioder slik at president, to styremedlemmer og ett varamedlem velges på samme ting, og resterende på etterfølgende ting. Ingen stemte mot dette forslaget. Dermed skal halvparten av styret velges for fire år ved neste forbundsting.

Klubbkontingent

Klubbkontingent er satt til 3000 kr.

Obs!

Oppsummeringen er skrevet før protokoll er ferdigskrevet og signert. Vi tar forbehold om feil. Husk å lese protokollen når den publiseres, og ikke glem å lese konkurranseregelverket før du deltar på konkurranse!

Hederstegn 2023

Norges Triatlonforbund gir hederstegn til enkeltpersoner og frivillige organisasjoner som har gjort et fortjenstfullt arbeid for norsk triatlon. Vinnere må ha vist adferd og holdninger i tråd med NTFs verdier fellesskap, mestring og begei …

LES MER
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Apollo Sports
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV